Gamla julkalendrar

Hej!
Jag hade gärna viljat kunna lyssna på alla gamla julkalendrarna. Men hittar inte mer än någon. Kan man hitta dom här eller någon annanstans

Med vänlig hälsning, Karin

Kommentarer

 • Hej Karin!

  Tyvärr äger vi inte rättigheter för äldre julkalendrar, men den vi sände förra julen finns tillgänglig hos oss till och med januari:
  Julkalendern 2018: Tonje i Glimmerdalen

  (Om du passar på att ladda ned den på datorn, kan du lyssna även senare än så, men programserien försvinner hos oss – och från vår app om du laddat hem den där).

  Det finns även tre äldre julkalendrar att köpa på cd i vår butik:
  https://www.sverigesradiobutiken.se/category/sveriges-radios-julkalendrar

  Hoppas att några av de kalendrar du helst vill höra finns med där!
  Annika Webbmaster
 • Jättetråkigt att gamla kalendrar tas bort. Ni borde verkligen se till köpa rättigheter för mycket längre än ett år. Mina tre barn vill lyssna på flera år gamla kalendrar. Så synd på så fina produktioner, att de bara försvinner. Många barn (och vuxna) skulle kunna glädjas under lång tid. Vilket slöseri. Och besvikelse.
  Cecilia
 • Tack för detta tydliga önskemål, som jag självfallet skickar vidare till barnradion!
  Annika Webbmaster
 • Hej Cecilia! Vad glad jag blir att du brinner så för julkalendrarna! Jag håller med dig om att det vore roligt att kunna erbjuda dem för lyssning under längre tid men avtalen ser ut som de gör med bla dramatiker, regissör och skådespelare och då är det tidsbegränsat. Däremot kan jag glädja dig med att vi ser just nu över alla tidigare produktioner för att undersöka vilka vi kan reprisera. Under tiden har vi väldigt mycket annat som kanske du och dina barn tycker om. Jag vill tipsa om Bröderna Leijonhjärta och Godnattsagor för rebelltjejer för de lite äldre barnen och Paddington och Pettson och Findus för se yngre. Mvh Linda
  Linda Belanner
 • Åh, hoppas att vi har möjlighet att reprisera några av de kalendrar ni har tyckt bäst om, Cecilia!

  Vilka äldre kalendrar saknar ni mest?
  Wikipedia: Sveriges Radios julkalender

  Själv skulle jag gärna lyssna på Samma gamla visa från 2003 och Siri och ishavspiraterna från 2012.

  Och när jag länkade till den senare, så såg jag att den faktiskt går att lyssna på fortfarande, men hade gått under min radar!

  Jag tar reda på hur det kommer sig. Om vi har fler kalendrar som även jag som jobbar med sajten har svårt att finna, behöver vi rätta till det! Och om vi har dessa avsnitt tillgängliga av misstag, behöver vi förstås rätta till det.
  Annika Webbmaster
 • Jag ber om ursäkt över att jag svarat att vi inte hade äldre kalendrar. Jag hade helt fel!

  Rättigheterna varierar från år till år och nu hittar jag flera som går att lyssna på, dock inte äldre än från 2010! De med fet stil har ljuden kvar.Tack för att du fick mig att upptäcka detta. Jag hör med barnwebben hur vi kan lyfta fram dem bättre!
  Annika Webbmaster
 • Hej, vi kan absolut kika på om det kan bli enklare att hitta de äldre julkalendrar vi faktiskt har som lyssning (2010, 2011 och 2012 - och 2018 ett tag till!)
  Kristina, på Barnradion
 • Tack!

  ​Jag påminner om att det även finns tre äldre kalendrar att köpa som cd i vår butik:
  Annika Webbmaster
 • Tack för svar. Det var just Lyckoborgen vi ville lyssna på igen. Siri och ishavspiraterna har vi lyssnat på flera gånger. Försökte googla och leta på SR efter Lyckoborgen men hittade inga länkar som fungerade. Ska testa din länk ikväll igen. Det är säkert fler barn som av nostalgiskäl vill lyssna på tidigare års kalendrar.
  Cecilia
 • Jag såg fel igår, när jag räknade in Lyckoborgen bland de kalendrar som går att lyssna på.

  Jag ber så mycket om ursäkt över att ännu ett felaktigt svar från mig ökat förvirringen. Det är de kalendrar Kristina på Barnradion räknar upp som går att lyssna på.

  Jag håller tummarna för att just Lyckoborgen kan komma med bland de äldre kalendrar vi har möjlighet att sända i repris!
  Annika Webbmaster
 • Hej, Lyckoborgen finns tyvärr inte kvar för lyssning, förstår om det är förvirrande med listan ovan. En del julkalendrar har vi kvar hemsidan till, eftersom det finns mycket extramaterial kvar att ta del av, även om inte avsnitten finns kvar.

  De kalendrar som går att lyssna på är:
  2010 - De vilda helgonen
  2011 - Allt du önskar
  2012 - Siri och Ishavspiraterna
  2018 Tonje i Glimmerdalen

  Och det är ju inte långt kvar till 1 december och premiär för årets kalender, Biggest Bang! 😀
  Kristina, på Barnradion
 • (Jag ändrade i inlägget från igår, så att Lyckoborgen inte längre är i fet stil.)
  Annika Webbmaster
 • Hej!
  Jag jobbar som lärare och skulle verkligen uppskatta om det går att få fram ett avsnitt från den första radiokalendern 1957. Barnen älskar att höra hur det var förr och vi jämför med dagens. Med tv-kalendern finns det från första sändningen, men jag kan inte hitta en ljudfil någonstans från radio.. Är det möjligt att få tag på det?

  //En tacksam och nyfiken lärare med klass
  Jenny
 • Jag är ute efter dom som sändes på 80-talet. Hade varit kul för barnen att få höra dom man själv är uppvuxen med.
  Karin
 • Hej Karin och Jenny!
  Allt som vi sänder på Sveriges radio och Barnradion finns sparat i radioarkiv så visst finns programmen kvar men enligt avtal så får vi inte dela ut dem hur som helst eller utan att betala eller få godkännande av upphovspersonen. Jag måste säga att jag älskar ert engagemang så jag skulle vilja be er maila mig på Linda.belanner@sr.se så ska jag se vad som är möjligt eller inte.
  Karin, ser du i inlägget ovan att det finns tre kalendrar att köpa i SR-butiken, de är inte från 80-talet men från 90-talet. Kanske kan funka oxå?
  Ha en fin helg!
  Mvh Linda
  Linda Belanner
 • Hej
  Vi saknar ”Marvinter” och ”Lyckoborgen”! Finns det chans att de återkommer

  Emma
 • Hej Emma! Tack för din fråga men just de här två har utgått nu eftersom rättigheterna att ha dem tillgängliga har gått ut. Men ni är många som har efterfrågat gamla julkalendrar så vi tar det verkligen till oss och undersöker vad vi kan göra. Men klartext, att erbjuda gamla julkalendrar innebär att vi måste köpa nya reprisrättigheter och det är inte alltid möjligt. Hoppas du tycker om årets kalender - Biggest bang!
  mvh Linda Belanner
  Linda Belanner
 • Hej!
  Jag skulle någon dag, när det finns möjlighet, att lyssna på Hertig Hans slott från 1994. Minns att jag tyckte om den.
  Mvh Magnus
  Magnus Wretblad

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.