Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Felkod 66 - P4 blockeras fast jag är i Sverige

Hej

jag sitter inte i utlandet, och har ändå felkod 66
Catherine Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Den information vi (och förmodligen även geoblockeringen) ser, är att du har ett IP-nummer som är "från Europa", alltså inte närmare angivet än så ...

  Geoblockeringen sållar bort allt som den inte känner av som svenskt. Vad har du för typ av uppkoppling? Jag vill undersöka närmare hur vi kan hjälpa dig.
  Annika Webbmaster
 • Hej
  jag har google som jag använder men eftersom vi har säkert en uppkoppling som är lite mer avancerad så kan jag inte hitta ut av det. Det är säkert ngt som går utanför Sverige.
  Catherine
 • Är detta alltså på din arbetsplats?
  Annika Webbmaster
 • ja det är det, så jag skulle tippa att det är så som du säger
  Catherine
 • Ok!
  Var i landet sitter du, och vilken P4-kanal är det du brukar lyssna på?
  Annika Webbmaster
 • Lund, jag lyssnar på P4 Malmöhus
  Catherine
 • Ok.

  Här är mina förslag på hur du  kan lyssna i väntan på att blockeringen upphör den 26 februari:

  FM-radio
  Du kan lyssna med en vanlig FM-mottagare, vilket nog är den enklaste lösningen! Har ni ingen FM-mottagare på din arbetsplats, så bör ni skaffa en sådan, med batterier. Den kan rädda liv:
  Sveriges Radios krisberedskapsuppdrag (krisinformation.se)

  Annan uppkoppling
  Om det finns möjlighet att använda en annan uppkoppling med svenskt IP-nummer, så går även det. Ditt mobilabonnemang, t ex.

  Fast om du har begränsningar i hur mycket mobildata du kan "surfa bort", så är det förstås ett tips som inte är så bra för att lyssna på P4 Malmöhus hela arbetsveckan ...

  Lyssna på P4 Malmöhus - fast inte direkt
  Denna blockering gäller enbart direktlyssningen. Om du lyssnar i efterhand så spelar det ingen roll att våra servrar tror att du är utanför Sverige. Så du kan lyssna på P4 Malmöhus sändningar via tablån:
  http://sverigesradio.se/sida/tabla.aspx?programid=207 

  Här är det en fördel att P4 sänder i "långa block", eftersom du behöver starta ett nytt program när nästa är slut. Det går även att lägga flera avsnitt i kö så att de spelas upp i en följd.

  Nackdelen är förstås att du inte kan lyssna direkt, och P4 Malmöhus är ju väldigt mycket här och nu.

  Andra kanaler
  Under den period vi blockerar din arbetsplats IP-nummer, kan du passa på att lära känna våra andra kanaler. Kanske P4 Plus (musikkanal) eller P3 Din Gata (en Malmökanal som riktar sig till unga lyssnare). Eller P1.

  Hoppas att något av tipsen fungerar för dig!
  Annika Webbmaster
 • Hej!
  Såg  Catherines problem och jag har samma problem. Jag har en internetradion som är uppkopplad mot mitt hemmanät, en privat fiberinkoppling med Telia abonnemang. Jag får meddelandet att 'spellistan är tom' och inget mer. Jag är alltså uppkopplad i Sverige men kan ändå inte lyssna.
  Ingvar
  Ingvar Johannesson
 • Hej Ingvar!

  Har du en Squeezebox-radio? De flesta lyssnare ansluter den med hjälp av en molntjänst, och eftersom den tjänsten ligger utanför Sverige, blockeras P4.

  Det går att ansluta genom en lokal server, och på så vis få tillgång till P4. Det är det ett par lyssnare som har gjort här:
  P4 i Squeezebox: No items found in playlist

  Om detta inte rör just Squeezebox, så berätta vad det är för radio, så försöker vi förstå varför det blir fel.
  Annika Webbmaster
 • Hej!
  Tack för informationen men den borde ha kommit i fredags då blockeringen började!
  Var undrades i något inlägg, varför inte på hemsidan i en blänkare där jag såg det idag.
  Hade sparat många timmars strul.
  Ingvar Johannesson
 • Tack, jag håller med om att vi borde ha varit betydligt bättre på att nå ut med information!

  För er lyssnares skull (förstås), men även för alla kolleger i växeln, på lyssnarservice och inom tekniken som har ägnat sig åt felsökning och information.

  Det är illa nog att vi behöver stänga ute lyssnare med utrikiska IP-nummer (och inte så mycket jag som webbmaster kan göra något åt).

  Att vi inte varit tydliga med detta är däremot något jag delvis bär en del av skulden till (för jag borde ha varit tydlig mot alla kolleger om hur viktigt detta är och att problemet drabbar många lyssnare, eftersom vi webbmastrar har den kunskapen). Jag kan inte backa tiden, men jag gör vad jag kan för att reparera skadan nu, och förbättra till nästa gång vi tvingas blockera delar av lyssnarskaran.
  Annika Webbmaster
 • Ta absolut inte på dig någon skuld i denna frågan, Annika. Felet är helt och hållet mitt att direktivet inte kom uppifrån i tid. ;D
  supporter
 • Jag tar på mig en del av skulden, men det är egentligen mindre intressant att fundera över var skulden ska läggas. Viktigare är att förstå vad vi behöver förbättra här och nu och se till att vi inte gör om samma misstag framöver.
  Annika Webbmaster
 • Har samma problem idag, felkod 66 på P4 (under herrarnas 15 km fristil förstås!). Men när jag bytte från Chrome till Internet Explorer gick det utmärkt att lyssna. Verkar vara browser beroende.
  Louise
 • Hej Louise!

  I sådana fall kopplar dina webbläsare upp sig på olika vis ... Den information jag kan se "bakom kulisserna" visar att du med webbläsaren Chrome ser ut att befinna dig i Köpenhamn. Om detta inte stämmer, så tala med din internetleverantör! Nu under OS får du ju problem ifall vi felaktigt tror att du befinner dig i Danmark ...

  Bra att det fungerade bättre för dig med Internet Explorer!
  Annika Webbmaster
 • Det ær nu den 26.2.18, nær ta ni bort blokeringen av p4?
  Kent Duminsky
 • Hej
  Jag har fått besked att lyssningen ska fungera nu.
  Mvh
  Janne
 • Hej

  Testade att lyssna på P4 I Torekov igår via datorn och det gick inte p g a jag uppfattades vara I utlandet - på min mobil gick det bra !!???

  //Rickard
  Rickard
 • Hej Rickard!

  Kan du lyssna även från datorn idag?
  Annika Webbmaster
 • Hur kopplar du upp datorn när du är i Torekov och Båstad?

  Något med den uppkopplingen tolkas troligen som "utanför Sverige". Din internetleverantör borde kunna förklara vad detta beror på.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.