Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Avbruten uppspelning med Chrome, Safari på iOS/iPad

Hej,
Jag har stött på några problem vid uppspelning i webbläsare på iPad med iOS 9.3.4.

Chrome (56):
Ljudet avbryts vid bakåt-bläddring och måste startas igen manuellt.

Safari:
Vid styrning från systemets låsskärm eller kontrollcenter går det att stoppa pågående uppspelning, men det går inte att starta den igen. Jag måste öppna webbläsaren och starta ljudet igen från webbsidan.

Det är väl inte de senaste programvaruversionerna, så återstår att prova att göra uppdateringar.
Johannes Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej och tack för denna rapport!

  Ios + Chrome kände jag inte till några problem kring (vilket delvis säkert beror på att färre Ios-användare har Chrome).

  Däremot känner jag till att det finns en del knöligheter i hur spelaren fungerar i Safari på Ios både på låsskärm och via kontrollcenter. Även på själva hemsidan finns det problem där spelaren i vissa lägen inte reagerar på "första knycken" så att du behöver starta ett ljudklipp genom att först klicka på en ljudlänk och inte kan starta ljudet förrän klippet är inläst i spelaren och du klickar igen.

  Vi har inte heller lyckats få funktionen "spela alla" i Min lista att fungera på Ios+Safari.

  Utvecklarna har förklarat att en stor del av problemen beror på att spelaren bygger på ett "föråldrat ramverk", en version av vue.js som vi behöver byta mot en nyare version. Ramverket fungerar helt enkelt fullt ut i en del moderna webbläsare (där Safari på mobiler är den som skapar mest problem för våra lyssnare). Vi kommer att uppdatera ramverket, men när vet jag inte.

  I vilken mån även problemen med kontrollcentrets och låsskärmens kontroller är en följd av detta (och möjligen en del speciallösningar som krävts för att ändå få saker att trots allt fungera) eller är ett helt separat problem, kan jag inte bedöma, så jag har skapat en buggrapport om det.

  Tack för att du tog dig tid att skriva ned detta!
  Annika Webbmaster
 • Hej och förlåt sen återkoppling!

  Utvecklarna menar att problemet med kontrollcenter har att göra med Apples begränsningar och tyvärr inte går att lösa från vårt håll.

  Jag inser dock att jag missade att ta upp ditt problem i Chrome med dem. Kvarstår det?
  Annika Webbmaster
 • Hej, tack för svaret. Intressant att höra att ni använder Vue.js. Det är kanske mer ett ramverk för visuell interaktion som inte har direkt med ljudhanteringen att göra.

  Som jag förstått det är styrningen i mobila webbläsare ofta begränsad på det sättet att användaren själv måste starta ljudet efter inläsning eller omladdning av en webbsida. Ett skäl kan vara att skydda användaren från oavsiktlig förbrukning av datamängd, även om det med dagens abonnemang på tiotals gigabyte eller mer inte känns så relevant längre.

  Problemet i Chrome beror nog på detta, att sidan oftare laddas om vid bakåtbläddring. Ibland går det bra att bläddra bakåt, men när hela sidan inklusive spelare laddas om stannar ljudet och måste startas på nytt.

  På Safari verkar det helt enkelt som bakåtbläddring oftast påverkar enbart artikeldelen av sidan utan att hela sidan laddas om, så spelaren behöver antagligen inte startas om automatiskt i det fallet.

  Angående kontrollcentret så fungerar det ofta med uppspelning och bläddring till en början, men ofta hakar det upp sig efter att skärmen låsts eller släckts. Jag kan förstå att API:et för ljudfunktionerna i webbläsare inte är fullt utvecklat och att funktionaliteten sannolikt kan göras mer tillförlitlig från en applikation med direkt åtkomst till Apples egna API:er. För Apples del utgör väl webbplattformen en mindre lukrativ konkurrent till App-store där man inte nödvändigtvis har något emot att de inte ligger i full paritet.

  Så länge man har webbläsaren och enheten öppen så kan man ju dock komma runt problematiken genom att låta spelaren ligga i en egen flik och öppna en ny för vidare bläddring.
  Johannes
 • Jag kan tillägga att funktionen "Spela alla ljud" i Min Lista fungerar för min del så länge webbläsaren är öppen.

  Övergången till nästa klipp verkar inte fungera när webbläsaren ligger i bakgrunden.
  Johannes
 • En lösning för bakgrundsspelning kunde f.ö. vara att skicka användarens spellista som en kontinuerlig ljudström, om ni har tekniken för detta.
  Johannes

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.