Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Apple Watch - SR-appen krånglar (Ios 13)

Efter att jag uppdaterat till ett nytt os i min Apple Watch, så fungerar inte SR-appen i klockan som den ska. Startar jag appen så försvinner den ”ur bild” och lägger sig bakom andra appar eller under själva urtavlan. Känner ni igen detta? Hur löser jag problemet?

Kommentarer

 • Tack för att du rapporterade in detta!

  Jag ska ha möte senare idag när vi går igenom de problem vi och våra lyssnare dykt på, så hoppas jag att vi snart kan ha "lagat allt trasigt".
  Annika Webbmaster
 • Snälla, grejen med Apple Watch och andra strömningsbara prylar är ju just strömma direk.
  Tappar mina favorit program nu. Podd, när jag själv vill, passar till böcker o annat.

  Bernt Nilsson
 • Bernt, möjligen kan du lyssna på direktsänd radio i Apple Watch genom att helt enkelt be Siri att spela upp P1, P4 Halland eller vilken kanal det nu är du önskar. I alla fall verkar det fungera så enligt Apple själva:
  Fråga Siri. Säg något i stil med ”Spela upp P3” eller ”Ratta in Lugna favoriter”.

  Du kan fråga efter stationer med namn, anropssignal, frekvens och smeknamn.

  Obs! Du behöver inte prenumerera på Apple Music för att kunna lyssna på utsänd radio.

  Lyssna på radio på Apple Watch

  De skriver dock:
  Utsänd radio är inte tillgänglig i alla länder eller regioner. Alla stationer är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.

  Eftersom jag inte har stött på detta sätt att lyssna förrän nu, vet jag inte om Sverige har denna tjänst ännu, så du får gärna berätta hur det fungerar!

  Jag fann denna metod när jag egentligen letade efter vilka andra appar som kan fungera för att strömma våra kanaler tills vår egen Sveriges Radio Play fungerar på Ios 13. Apparna Tunein Radio och Mytuner Radio har båda stöd för Apple Watch, och i båda dessa appar ska det gå att lyssna på vårt utbud. (Det finns säkert fler appar som kan göra samma sak, men dessa är de jag själv skulle ha kikat på.)
  Annika Webbmaster
 • SR, Apple Watch använder OS 6 så min iphon funkar utmärkt med ios 13 men Apple verkar enligt dom själva öppna för oberoende apptillverkare så det går nog att samarbeta med dom. Ska testa med siri.
  Mvh Bernt
  Bernt Nilsson
 • Tyvärr funkar inte siri utan min iphon till Apple Watch.

  Mvh Bernt
  Bernt Nilsson
 • Hej igen!

  Jag missförstod dig tydligen när jag utgick från att det du skrev om var samma fel som Peter Holm rapporterade in under rubriken Apple Watch - SR-appen krånglar (Ios 13), alltså att appen så försvinner ”ur bild” efter uppdatering.

  Du har inte detta fel, utan önskar en förbättring av vår app så att den fungerar som en "stand alone-app", alltså så att du kan använda den för att lyssna på våra kanaler utan att behöva ha telefonen med dig. Är det korrekt uppfattat?

  Om jag tolkar detta rätt, så är funktionen "lyssna på Sveriges Radios kanaler i Apple Watch - utan Iphone" på väg att rullas ut, men inte via vår app utan via Tunein:
  Apple Music & Siri-Enabled Devices Get TuneIn Radio
  Annika Webbmaster
 • Japp, så menade jag, alltså streama direkt. Det vore makalöst bra😀
  Bernt Nilson
 • Är Tunnel en gratis app?
  Bernt Nilsson
 • Tunein (obs stavningen) finns dels i en gratisversion och dels i en betalversion, Tunein Pro:
  What's the difference between TuneIn and TuneIn Pro?
  Annika Webbmaster
 • Funkar tyvärr ej med gratis app. Vi betalar skatt för public service väll. Ska jag då betala engångs till för att lyssna på SR som jag skattar för? SR play funkar för både android och iOS men inte Apple Watch. Tycker det borde gå att fixa till.
  Mvh Bernt
  Bernt Nilsson
 • Jag vet inte om tjänsten fungerar än, och du kanske behöver ha ett konto på Apple Music:
  Radionytt: Tunein integreras i Apple Music

  Att vår egen app fungerar på Apple Watch utan att ha mobilen i närheten vore förstås önskvärt, men just eftersom vi finansieras av hela svenska folket har vi skyldighet att använda era pengar klokt.

  Om vi vore det försa radiobolaget i världen som lade resurser på att fungera fullt ut på en plattform som få lyssnare har tillgång till idag, tror jag att många skulle misstycka.
  Annika Webbmaster
 • Och hur funkar det med android? Ditt svar var mycket konstigt och jag tvivlar på att kostnaden är stor. Tråkigt svar för alla oss som tycker att public service är mycket bra med många bra program👎.
  Mvh Bernt
  Bernt Nilsson
 • Har liknande problem. watchOS 6.0.1 på series 3 med iPhone XS Max iOS 13.1.2. Har avinstallerat och återinstallerat appen men utan resultat. När jag försöker öppna appen på klockan visas SR-loggan kort och indikatorn gör ett halvvarv runt den innan appen dör.
  Martin Jefflén
 • Martin:
  Tills vi fått ordning på detta hoppas jag att du kan lyssna på oss antingen via det sätt jag tipsar Bernt om nedan, alltså att be Siri spela upp en kanal, eller genom att använda Tuneins app.

  Bernt:
  Vi har aldrig anpassat Android-appen för Googles Wear OS, men jag vet genom en lyssnare att det går att få våra push-notiser i den. Det är alltså inget vi har ansträngt oss för att få till, utan fungerar automatiskt genom att vi följer Androids standard.

  Att starta ett ljud från klockan tror jag inte går alls, vare sig med mobilen i närheten eller inte.

  jag tvivlar på att kostnaden är stor 
  Grundkostnaden för att anpassa en viss app inte det enda som vi behöver räkna på. Till detta kommer att förvalta dem, och för varje ny plattform som Play-appen ska fungera på, ökar den kostnaden. Appen blir helt enkelt svårare att få att fungera bra överallt, ju fler hänsyn och undantag som kodas in i den. Alla förändringar vi gör behöver testas på ännu en plattform och de förändringar som andra gör (som en ny version av Ios som vi nu har problem med) kräver ytterligare anpassning.

  Om någon vill utveckla en stand alone-app med vårt innehåll för Apple Watch, så är det i princip fritt fram. Vi delar gärna med oss av vårt innehåll.

  Tyvärr funkar inte siri utan min iphon till Apple Watch.
  Jag har missat att det kanske är här det är mest effektivt att försöka hjälpa dig!
  Använd din Apple Watch när din iPhone inte är i närheten

  Har du försökt följa de steg som beskrivs här?
  Använda Siri på din Apple Watch

  Var blir det problem? Har du kontaktat Apples support?

  Om du har Apple Watch series 3 eller senare, ska det gå att lyssna på radio på det sätt som beskrivs här, alltså:
  Fråga Siri. Säg något i stil med ”Spela upp P3” eller ”Ratta in Lugna favoriter”.
  Annika Webbmaster
 • När tänker ni fixa problemet att er app på Apple Watch (klockan) krachar om man har, som man ju bör, har uppgraderat operativsystemet i mobil och Apple Watch till senaste versionen av operativsystemet iOS.
  Lena
 • Samma här med Apple Watch, förut kunde man ju styra styra SR med klockan om man var ansluten via iPhone. Kraschar hela tiden. Det bästa vore om man kan ströma direkt till Apple Watch.😀
  Bernt Nilsson
 • Jag hade dialog med någon hos er som svarade mig att det inte skulle slösas pengar på att utveckla en plattform som bara når en litengrupp (Apple Watch). Hur liten grupp är alla som sportar, tränar, motionerar? Rätt många lyssnare och public service är bra!
  Direkt streama.
  Bernt Nilsson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.