Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Android notification försvinner när man pausar

För app på Android. Ändra så att notification som innehåller pausknapp inte försvinner när man pausar. Borde vara nån timeout, har jag haft pausat en halvtimme kan den försvinna.
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Dan!

  Notifikationen ska finnas kvar, om du inte "har ihjäl" appen. Att den inte gör det är antingen en bugg i appen eller något som beror på dina egna inställningar.

  En inställning som kan vara aktuella är att telefonen "har ihjäl" appar den inte tycker används. Av teknisk information som jag (men inte andra besökare) kan se, verkar du ha en Sony F8331 Xperia XZ. Just Sony Xperia har något som kallas Stamina- och Ultra Stamina-läge. Om du använder telefonen i Stamina-läget, bör vår app undantas från Battrioptimering. Här kan du läsa mer om det:
  Xperia XZ: Hantering av batteri och ström

  Om du använder någon annan app som ska frigöra minne eller spara batterier (som Clean Master), kan även dessa skapa likande problem. Vår app bör undantas från allt sådant.

  Om detta inte var förklaringen, så får vi fortsätta att felsöka. Använder du någon annan ljudtjänst (ljudböcker, musiktjänster ...) där notifikationen fungerar som den ska?
  Annika Webbmaster
 • I en annan tråd (nu låst för nya inlägg) önskade Dan att appen ska komma ihåg vad han senast lyssnade på. Eftersom detta är en funktion som finns men inte verkar fungera på Dans telefon, är det troligen en del av samma problem som de borttappade notifikationerna.

  Av något skäl kan eller får inte Sveriges Radio Play behålla den information som appen behöver. Jag lade in denna information här, så att vi får en samlad bild av hur felet yttrar sig.
  Annika Webbmaster
 • Hej igen!
  Play-delen längst ner har jag helt enkelt inte sett, den fungerar som du beskriver (i den andra tråden)!
  Dock kan jag ändå  tycka att det vore bra om sektionen Direktsändningar på startsidan kom ihåg vad jag senast lyssnade direkt på, så att jag kan återvända till P5 därifrån när mitt senast lyssnade är något annat. Eller helt enkelt bara för att det är där jag letar när jag ska lyssna direkt. 

  Ang notification-frågan så har jag inget stamina-läge eller liknande aktiverat. Jag använder appen BeyondPod  för att lyssna på poddar, och dess notification ligger kvar när jag pausar. Det samma gäller Spotify.

  Tack för snabb respons! :-)
  Dan
 • Hej igen!
  Att lägga in er app som "not optimized" i batteriinställningarna gör att notification ligger kvar vid paus. (jag trodde den inställningen bara påverkade stamina mode).

  Dan
 • Tack för återkoppling!
  App-teamet får del av ditt förslag om att den del av startsidan som visar kanaler ska ta hänsyn till vilken kanal man senast lyssnade på. Du är säkert inte ensam om att leta där 😀

  Bra att spelaren nertill "minns" rätt i alla fall.

  Att lägga in er app som "not optimized" i batteriinställningarna gör att notification ligger kvar vid paus. (jag trodde den inställningen bara påverkade stamina mode).

  Det trodde jag också! Tack för att du hjälpte oss att se att det påverkar även i hur snabbt notisen försvinner, och så bra att det (förhoppningsvis) var så pass enkelt att lösa.

  Kan du se om Spotify och BeyondPod hade not optimized som default-inställning? Om det är något vi kan se till att vår app får per automatik, vore det ju bra! Många lyssnare kan ju få detta problem utan att rapportera in det. Fel av detta slag, där det blir lite onödigt besvärligt, men ändå funkar, är vi ju som regel lite mindre benägna att höra av oss om. Så stort tack för att du gjorde det, eftersom det ger oss möjlighet att förbättra för alla!

  Lyssnaren Mattias, med en helt annan Android-telefon, rapporterar in ett par olika problem här, men det som har med notisen att göra är troligen kopplat till att appen hade "batterioptimering" ibockat även hos honom:
  Streamingen avbryts ofta i Android-appen, den visar ofta halvtom skärmbild, minispelaren försvinner

  Om Spotify och/eller BeyondPod har fått notisen att ligga kvar trots att de är "optimized", måste det finnas någon annan skillnad som vi i så fall får undersöka!

  Annika Webbmaster
 • Som du ser i min skärmdump så ligger inte BeyondPod och Spotify med där, så jag tror nog de lyckats lösa det på något annat sätt.

  Tänkte på en annan sak; När man pausar en direktsändning vore det bra om man sedan kunde välja om man vill fortsätta spela där man var, eller om man vill fortsätta lyssna direkt.
  Dan
 • Jag tänkte på det med skärmdumpen - men först sedan jag hade postat frågan 😀

  Förslaget om att göra det valbart om man vill återuppta där man var eller "hålla jämna steg" med det som sänds, har vi fått även av andra lyssnare, men jag minns inte hur app-teamet har prioriteerat detta i förhållande till alla andra bra förslag ni lyssnare ger oss, så det tar jag reda på!

  Jag beskriver hur det fungerar nu, så att det blir begripligt varför det ibland återupptas på ett sätt och ibland på ett annat - och hur du hamnar där du föredrar:
  • Om pausen är kortare än 15 minuter räknar appen det som en paus och återansluter där du senast var. Ett snabbt sätt att ta dig till "direktläget", om du föredrar det, är att klicka på spelaren i botten av appen så att en större version av spelaren fälls ut. I den kan du klicka på Direktsändning för att komma i fas.
  • Om du har haft ett avbrott som varit längre än 15 minuter, återupptas sändningen med det vi sänder just nu (dock med en liten fördröjning jämfört med FM). Du kan då klicka upp den där "storspelaren" om du vill backa till rätt ställe. Det går att backa i upp till tre timmar. Du kan spola med ett reglage (vars känslighet blir större ju längre från tidslinjen du håller fingret - en dold finess) eller med hjälp av 15 sekunders-knappar.
  Att brytpunkten är satt just vid 15 minuter, är förstås en konstruerad gräns, men jag tycker att den stämmer rätt bra med mina behov. Om jag lyssnar direkt men blir avbruten av ett kortare telefonsamtal (alltså ett avbrott på mindre än 15 minuter) vill i jag ofta fortsätta att lyssna där jag var. Har jag gjort ett längre avbrott vill jag att direkt ska vara just direkt. (Det beror ju lite på vad det är jag lyssnar på, förstås.)

  Hoppas att du har nytta av denna beskrivning, om det nu är så att vi inte kommer att genomföra ditt förslag! (Vi återkommer alltså om hur det går med det förslaget när vi webbmastrar har hunnit stämma av med app-teamet.)
  Annika Webbmaster
 • Rättelse:
  Jag skrev om en dold finess:
  vars känslighet blir större ju längre från tidslinjen du håller fingret - en dold finess

  Efter att ha stämt av med app-utvecklarna, vet jag nu att detta är en feature som bara finns på Ios. Finessen var alltså så dold att den inte ens fanns :O

  Men att spola med reglaget och vid behov finjustera med femtonsekunders-knappar funkar.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.