Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Äldre radioprogram, var hittar jag dem?

hei jag söker ett radioprogram som hette frdagsköret o boomerang som gick från gällivare från året 1981- 1985 circka o den som hadde detta program hette peter sandberg . har sökt förgäves överallt men inte hittat hoppas ni kan hjälpa mig mvh leffe

Kommentarer

 • råkade skriva lite fel i ena radio programmet den heter fredagsköret

  leffe
 • Hej Leffe!

  Åh, här vill jag förstås väldigt gärna hjälpa dig, men även svara lite allmängiltigt så att andra med liknande frågor kan få hjälp av svaret.

  Program finns kvar
  Sveriges Radio har kvar inspelningar i olika interna arkiv, som vi arbetar för att få så bra ordning på som möjligt. Men det är för internt bruk, så att vi ska kunna hitta arkivmaterial vi själva behöver komma åt. Många (men tyvärr inte alla) program finns därför kvar.

  Utbudet på webben
  För "vanliga besökare" har vi många äldre program tillgängliga för nedladdning i poddarkiven, men så gamla program som tidigt åttiotal har vi inte lagt ut systematiskt. Det program hos oss som har äldst arkiv är Ekot (dock inte nedladdningsbart över hela linjen), där det, med några dagars undantag på grund av tekniska missöden, faktiskt går att hitta alla Kvart i fem-Ekon sedan 1 juli 1996!

  Äldre program än så har vi väldigt tunnsått med, men det finns enstaka, om de gått i repris senare. (T ex finns det några enstaka Sommar i P1 från 60- och 70-talet.) Dessutom har vi vår "arkeologiska avdelning" som nu heter Avgörande ögonblick men som innan hette SR Minnen, som lägger ut en hel del äldre program. Jag har dock inte hittat något Fredagsköret eller Boomerang hos dem.

  Utbudet på webben är förstås gratis.

  Köpa kopior
  Många äldre program går att köpa kopior av via programförsäljningen, men tyvärr inte dessa skulle jag tro, då de innehöll musik som vi inte äger rättigheterna till. Men fråga gärna!

  Här når du programförsäljningen:
  http://t.sr.se/SCyg5v
  Beställ programkopior

  Kontakta Peter Sandberg?
  Jag tror att den Peter Sandberg som du nämner är samma Peter Sandberg som idag arbetar med bland annat Filosofiska rummet:
  http://t.sr.se/1k56Jme
  Filosofiska rummet: Redaktionen

  Du når honom på peter.sandberg(a)sverigesradio.se
  Byt (a) i adressen ovan mot @...

  Om du har riktig tur kanske han har kopior av programmet och om det inte innebär en massa extraarbete för honom, kanske han kan ge dig ett ex (men bara för privat bruk, du får inte lägga upp det på webben t ex i så fall).

  Att fråga snällt går ju alltid. Berätta gärna varför du vill ha tag på programmen! Det är alltid roligt att få höra hur arbete man lagt ner har påverkat andra människor.

  Avgörande ögonblick?
  En annan sak som du kan testa är att kontakta redaktionen för Avgörande ögonblick, och se om programmen skulle kunna passa i de sändningar de planerar framöver:
  http://t.sr.se/1eKWkby
  Kontakta Avgörande ögonblick

  Hoppas att det går att komma vidare och trevlig helg!

  Annika Webbmaster
 • Hej

  Jag letar vem som var programledare och årtal för ett program om "orkestermusik" med en hel del marschmusik som jag tror sändes sent 50-tal eller under 60talet. Programledare kan ha varit Bo Ancker eller Bo Teddy Ladberg. Tacksam om ni kan upplysa mig.

  Dick Nordström
 • Jag skulle nog behöva lite mer kött på benen ... Men här finner du några program med Bo Ancker respektive Bo Teddy Ladberg. Om det är något av dessa som kan vara det du efterlyser, så kan vi försöka söka vidare därifrån!

  Med Ancker finner jag tyvärr bara detta program vid en snabb sökning:
  Spårvagnen - på väg tillbaka i hela världen

  Bo Teddy Ladberg finns det mer ifrån:
  Sökresultat för Bo Teddy Ladberg på sverigesradio.se

  Återkom och berätta om detta var till någon hjälp!

  Annika Webbmaster
 • Den 9 juni 1962 sändes ett program i serien "Pingstbal". Medverkade gjorde Gunnar "Siljabloo" Nilsson tillsammans med Rolf Larssons Kvintett. Sändningen kom från Stadshotellet i Motala.
  Jag har inspelningen (och många andra från den här tiden) i bra ljudkvalité.
  Vad jag däremot inte har är uppgifter om de övriga medverkande;
  Tenorsax, gitarr, bas, trummor.

  Var kan jag hitta dessa uppgifter och andra gällande de övriga sändningarna jag har. På Smdb finns de inte.

  Mvh
  Tor-Björn LyrheD

  Tor-Björn Lyrhed
 • Hej Tor-Björn
  Jag har kollat med expertisen och vi har tyvärr inte de uppgifter du efterlyser.
  En snabb internetsökning på Rolf Larssons kvintett ger de möjliga namnen
  Bo Mossberg http://www.opal.se/index.php?p=up&id=Bo@Mossber...
  och kanske
  Sören Christensen ? https://mitti.se/nyheter/nu-illustrerar-han-sit...
  Men det visste du säkert. Och om just de två var med just vid inspelningen är oklart. Allmänhetens väg att söka sådant här är just KB:s databas som du nämner
  https://smdb.kb.se/
  Mvh

  Janne
 • Jag har starka minnen förknippade med inlednings musiken till ,jag tror det heter, radioprogrammet " Grannland". Vad heter den kända programledaren?
  Samt vad heter musikstycket? Tacksamma för svar. Sändes på - 90 talet.

  Mvh
  Anders Brunnström

  Anders Brunnström
 • Hej Anders!

  Detta forum är till för att ge support på våra webbtjänster och ärenden som detta ligger lite utanför det vi kan svara på, men vi försöker självfallet hjälpa till när vi kan!

  Programmet Grannlands redaktör hette Sture Näslund. Vad musiken hette vet jag inte, men vi har bett en kollega om hjälp.

  Om du inte hör ifrån oss om detta om en vecka, så påminn oss gärna! Just uppgifter som ligger bortanför vår egen kompetens riskerar annars att hamna mellan stolarna.

  Annika Webbmaster
 • Hej igen!

  Sökning i rätt databas ger följande information:
  SINFONIA DEL MARE
  SYMFONI NR 3 (MED SOPRANSOLO), 1947-48. TEXT: EBBA LINDQVIST ("DET ENDA")
  00:35:45
  NYSTROEM, GÖSTA (C)
  WESTERBERG, STIG (DIR);
  SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER (STOCKHOLM) (ORK);
  SÖDERSTRÖM, ELISABETH (SOP)
  INSPELAD: SVERIGE 1971

  Hoppas att du nu kan återfinna musikstycket!

  Annika Webbmaster
 • I går hörde jag på radio P4 att det skulle komma ett program på program 4+ idag runt kl 15 med lite äldre musik, som inte spelas så ofta nu. Man skulle kunna lyssna via dator bl.a. Hur hittar jag det?

  Margareta Royal
 • Margareta,

  P4 Plus kan exempelvis hittas via sidan med alla
  kanaler
  .

  Detta är en kanal och går inte att lyssna på i efterhand. Kanalen sänder "en mix av musik genom årtiondena till idag". Den kan avlyssnas via webben på Sveriges Radio, eller t.ex. på P4.nu, via appen "Sveriges Radio Play" m.fl. appar eller via Internetradioapparater.

  Så gör du för att lyssna på P4 Plus

  supporter
 • Hej Margareta!
  Hoppas du hittade fram till kanalen P4 Plus. Behöver du hjälp med lyssningen så kan du bara höra av dig här igen.

  Jesper Webbmaster
 • Hej jag lysnade på ett refferat om ambulansutbildning. Jag undrar om ni kan sända eller om det fins repris som går att avlysna via vebben. Vi utbildar förare i Malmö.
  Mats Holmström
 • Hej Mats!

  När ungefär sändes detta?
  Annika Webbmaster
 • Finns några sparade "får jag lov" med Hilding Pettersson.?
  Sändes på 50 talet.
  Anders Mattsson
  Anders Mattsson
 • Hej Mats
  Kan det vara detta reportage om ambulansutbildning du hörde?
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6636945
  Mvh
  Janne
 • Hej Anders
  I vårt interna arkiv hittar jag "Får jag lov att spela gammeldans" med Hilding Peterson. Det sändes 20 januari 1952. Det finns också några andra program med samme Hilding. Jag kan dock inte finna dem på vår webbplats. Kanske går de att köpa? Prova i så fall via vår Butik:
  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2574
  Mvh
  Janne
 • Var hittar jag Bannerheds vänner program 1 till 10?

  Lena
 • Hej Lena!

  Tyvärr lyckas inte heller vi webmastrar finna ljud till de tio programmen från säsongen 2015. Serien sändes då lördagar klockan 10.45, från 18 april till 20 juni.

  Genom tablån för P1 2015 kan vi finna avsnitten och läsa om dem, men det är ju inte alls samma sak ...

  Jag länkar till de olika avsnitten ändå:
  1. Vårens budbärare (om staren och sånglärkan)
  2. Sångsvanarna vid Tysslingen
  3. Gråhägrarna på Djurgården
  4. Våra älskade trastar
  5. Rördrommen - vassdjungelns eremit
  6. Fiskgjusen och gäddan
  7. Göken - den galande parasiten
  8. Skogens slagverkare (om mellanspetten)
  9. Nattsångarna i Hjälstaviken
  10. Skärfläckorna på Fårö

  Vi har kontaktat Munck, det produktionsbolag som skapat serien för att höra om det finns möjlighet att lägga ut ljuden. Tyvärr tror jag att de inte har möjlighet att lägga arbetstimmar på detta.

  Spännande program (av helt annan karaktär) om olika svenska fåglar finner du här:
  P2-fågeln
  Under 30 år (1963 - 1993) var pausfågeln ett bekant inslag i radions kanaler. På den tiden byttes pausfågeln ut varje vecka.  Den första pausfågeln presenterades av Nils Linnman 6 januari 1963 - den sista var talgoxen 10 januari 1993. Sten Wahlström, känd radiomedarbetare inom områden som natur, vetenskap, historia, svarade för inspelningarna och presentationerna.

  När programpunkten försvann blev många besvikna och den dåvarande P2-ledningen beslöt att återinföra programmet som exklusiv P2-angelägenhet. Efter ett uppehåll på 11 månader återuppstod programmet. Uppdraget gick till den fågelintresserade P2-producenten Bengt Emil Johnson som omgående bad Sten Wahlström att åter ställa sitt unika inspelningsmaterial och sina stora ornitologiska kunskaper till radions förfogande. Så tillkom alltså den nya programpunkten P2-fågeln som presenterade en ny fågel varje månad. Första programmet sändes i  januari 1994 då nötväckans energiska sång inledde serien. Den sista fågeln att sändas i radio blev skäggmesen, i december 2005.

  Och det är ju inte heller samma sak, men jag hoppas att det ändå kan roa dig ...
  Annika Webbmaster
 • Tack Annika! Det var många fina klipp du skickade! Produktionsbolaget Munck har också svarat lika generöst. Att programmen stoppats av SR har upphovsrättsliga, ekonomiska skäl.
  Lena
 • Så fint att du fick svar direkt från Munck!

  Tråkigt att bara ena säsongen av serien finns, men bra att veta att det har andra förklaringar än att vi letar dåligt.
  Annika Webbmaster
 • Hej,
  Jag undrar om ni kan lägga ut alla program i serien "Hej Domstol". På sr.se finns nu endast program från 2006-2007 och det står dessutom felaktigt på sidan att serien endast gick dessa år. Serien startade redan 2003 och jag undrar alltså om nu även kan lägga ut de program som saknas.
  Vänliga Hälsningar

  Magnus
 • Janne
 • Hej. Tack för länken. Finns det några planer på att lägga ut de hela programmen?
  Magnus
 • Hej!

  Jag försöker ta reda på vem som kan svara på det, men jag skulle tro att vi inte har några direkta planer, eftersom vi prioriterar att få nyheter att fungera framför att damma av arkiverade avsnitt.

  Här kan du hitta länkar som går till fler ljudklipp från programmet, men jag vet inte i vilken mån det är dubbletter av det innehåll Janne länkade till ovan:
  Hej Domstol: Preskriberat

  Ta dig nedåt på den sidan till det som ligger under "Relaterat", där du t ex kan finna kategorin Vildhunden Rana & Barndeckarna! med många ljudklipp.

  Vissa av länkarna från "Preskriberat-sidan" leder till fungerande sidor med ljudklipp, medan andra inte fungerar.

  Trevlig helg - och trevlig lyssning på det som nu får att lyssna på!

  Annika Webbmaster
 • Tack för denna info!
  /Magnus
  Magnus
 • Jag har nu skickat ditt önskemål vidare till Cajsa Lindberg, som är beställare för P3:s innehåll.

  Som jag skrev tidigare, är det dock högre prioritet på att få det vi sänder nu att fungera bra, än att få arkiverat innehåll att fungera.
  Annika Webbmaster
 • Lena, som saknade avsnitt av Bannerheds bevingade vänner ...

  Serien sänder igen, och det ser ut att vara de avsnitt du efterlyste som sänds på nytt, lördagar klockan 10.45 i P1.

  I lördags sände vi del ett:
  1. Vårens budbärare

  Väl bekomme!
  Annika Webbmaster
 • Hej,
  söker efter den utsökta satirserien "Radiomonopol", som sändes på 70-talet. Finns det planer att lägga upp den i närtid ?

  Olle
 • Hej! På 50-talet fanns det ett radioprogram med en kille från Norrköping, varje vecka. Han var nog komiker för det var ett roligt program. Han pratade med utpräglad östgötadialekt. Vad hette programmet och killen???
  Bibi Falk
 • Är du säker på att det 50-talet? Det låter som en som ringde in till Ulf Holmertz i Radio Östergötland!
  Tor-Björn Lyrhed
 • Tack Tor-Björn, men det är inte Uffe Holmertz.
  Bibi Falk
 • Jag har ett ganska stort antal upptagningar från EBU-konserter från 70- och 80-talet med jazzmusik. Jag kan inte hitta uppgifter om programmen. Jag söker namn på medverkande, låttitlar och kompositörer. Var hittar jag det?MvhTor-Björn
  Tor-Björn Lyrhed
 • Hej!
  Min far höll ett föredrag om Pedro Nisser och hans fru Maria de Martinez i SR 21/6 och 24/8 1959.
  Finns det någon chans att detta program finns kvar hos er?
  Mikael Selling
 • Da kapo.
  Göran kjörk
 • Kan du föklara närmare?
  Mikael
  Mikael Selling
 • Jan Malmsjö,å Lasse Berghagen, sjunger i en syrenberså,ja då är säkert sommaren här.
  Göran kjörk
 • Hej Olle
  Jag hittar ett litet smakprov från Radiomonopol här
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=6303090  
  Men jag har inget hört om ev repris.
  Mvh

  Janne
 • Hej Bibi
  Det kan vara helt fel men en radioröst från 50-talet var Hönebjär som medverkade i Pekkas kappsäck. Vad tror du om det?
  Mvh
  Janne
 • Hej Tor-Björn
  Jag vet inte om denna kan finnas med bland dina inspelningar av EBU-jazz?
  • Europakonsert 1989-04-24
   Radiojazzgruppen och EGBA från Konserthuset i Stockholm. 1.
   Eje Thelin: Raggruppamento för Radiojazzgruppen under ledning av Palle Mikkelborg..
  Det vore bra om du kunde ge någon ytterligare info om någon av inspelningarna, så kanske jag kan hitta något via det.
  Mvh
  Janne
 • Hej Mikael
  Tyvärr inget napp
  Jag har sökt i vårt interna arkiv på de datum du angivit, och hittat tre program per datum, men inget var rätt.På efternamnet Selling fann jag att Olof S medverkade i  "Diskussion om Heyerdahls teori att polynesierna härstammar från indianstammar i Peru."  1957-12-27
  Kanske kan jag få svar om fler källor efter semestrarna, men jag är rädd att det kan bli svårt att hitta.
  Mvh


  Janne
 • Tack, Janne!
  Jag är väldigt tacksam om du har möjlighet att kolla alla källor.
  Mvh
  Mikael
  Mikael Selling
 • Hej Janne,Jag minns inte vilken av lina frågor som du svarat på. Den sändning med Radiojazzgruppen och Eje Thelin har jag i min samling. Totalt handlar det om drygt 80 sändningar med Radiojazzgruppen. Vad jag önskar är tillgång till de uppgifter som SR och SVT har om sända program. Det är hopplöst att skriva till SR/KUNDO varje gång jag saknar en uppgift till något av de bevarade programmen. Inget ont om det arbete du lägger ner, men du och dina kollegor har ju fler frågor,än de som jag kan tänkas ha. SMDB är nog bra, men i mitt fall mycket begränsad vad gäller uppgifter om medverkande och platsen osv.Finns det möjlighet att lösa detta på ett smidig sätt?
  MvhTor-Björn Lyrhed
  Tor-Björn Lyrhed
 • Hej Tor-Björn
  Svaret gällde dina ebu-jazzsändningar. Jag behöver några exempel för att komma vidare, när expertis finns åter efter semestrar. Jag tror inte heller det är en bra idé att reda ut 80 sändningar via Kundo.
  Mvh
  Janne
 • Janne,
  Och till det kommer sammantaget 200-300 andra inspelningar från radio och tv. Jag skulle behöva kolla detta själv när jag sitter på kvällar och helger med överföringarna. Ibland behöver jag en hel orkestersättning, ibland inspelningsår, ibland platsen och i bland alla alternativen. 
  Jag samarbetar med jazzavdelningen på Svensk Visarkiv. Kolla med dom om du undrar vem jag är. Jag har jobbat med jazz i mer än 40 år, både som musiker, forskare, journalist och amatörmusiker.
  MvhTor-Björn Lyrhed
  Tor-Björn Lyrhed
 • Janne, något helt annat...
  För min gode vän, Kjell Larsson, räkning har jag undringar kring ett program som hette "På verandan". Han är pensionerad pianist, dragspelare och organist och har genom åren spelat med Cornelis V, Färnlöf, Netz, Fläsket Brinner m.m.När jag i helgen träffade honom pratade han att han som 9-åring spelade live i "På verandan". Programledare var Bertil Perrolf och sändningen var direkt från Kungsträdgården. Kjell spelade troligen tre låtar. Han berättade för mig att Eric Öst tog hand om honom bakom scenen och till och med ville samarbeta med honom. Kjell undrar om detta program finns bevarat och om han det går att få ta del av?
  Kan du hjälpa Kjell med detta?
  MvhTor-Björn
  Tor-Björn Lyrhed
 • Tack Janne! Ja så var det nog han kallades - Hönebjär!
  Finns det något kvar inspelat som man kan lyssna på? Var hittar jag det i så fall? Har letat men utan resultat!
  Med vänlig hälsning Bibi Falk
  Bibi Falk
 • Hej igen Bibi
  Jag hittar tyvärr ingen inspelning som går att höra på webben. Det var Mille Schmidt som tolkade den figuren. Det här var i och för sig en sörmlänning. Du skrev östgötadialekt. Det kan ju också vara Tjadden Hällström du tänkte på? Men jag är osäker på om han var med i radio regelbundet på den tiden. Och hittar tyvärr inget åtkomligt ljud med honom heller på vår sajt.
  Mvh
  Janne
 • Hej!Jag söker ett program som jag  Maarja Talgre gjorde själv 1996 (eller möjligen 979 Det var en litterär salong där jag lede ett samtal om Francoise Sagans debutroman Bonjour Tristesse. En av de medverkande var Toiko Tônisson-Kleppe som då var 16 år. Hon var sensationellt bra och imponerade på hela kulturredaktionen.
  Toiko, som var en vän till mig, har nu tragiskt dött i cancer och efterlämnar make och två små barn 1 och 4 år gamla. Imorgon ska jag på den minnesfest för Toiko som hon ville ha istället för traditionell begravning. Vi samlar nu på dokument som vi kan ge barnen så att de kan ta reda på vem deras mamma var när de blivit större. Hur hittar jag detta program? Kan jag komma åt det digitalt eller ska jag köpa det?
  Som några av er säkert vet jobbade jag på Sveriges radio mellan 1970 och 2012. Tror jag träffat någon av er.
  Tacksam för hjälp!
  Maarja
  Maarja Talgre
 • Hej Maarja
  Jag föreslår att du kontaktar butiken när de öppnar igen nästa vecka
  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2574 
  Ser att programmet Salongen sändes i P1 1996-10-11 och repris dagen efter.
  Produktionsnummer 1433-96/2415
  Mvh


  Janne
 • Hej, jag skulle vilja köpa ett äldre program om det finns kvar men länken som det hänvisas till högre upp (http://t.sr.se/SCyg5v)  fungerar inte. Har ni slutat med programförsäljningen?
  Ulf
 • Hej Ulf
  Tydligen är den länken avpublicerad. Jag vet inte bakgrunden just nu.
  Men butiken finns kvar. http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=2574 
  Och mail till programforsaljningen@sverigesradio.se  ska fungera
  Mvh
  Janne
 • Hej igen Ulf.
  Det visar sig att din förmodan var sann. Programförsäljningen till privatpersoner har i stort sett upphört, bortsett från vissa specifika program man finner på butikssidan, som t.ex. Sommar & Vinter. Jag hoppas någon med bättre insyn i bakgrunden kan återkomma med ett fylligare svar.
  Mvh
  Janne
 • Hej Janne

  Finns det något sätt, som vi diskuterade tidigare, där jag själv kan kolla dessa många radiosändningar jag jobbar med?

  Jag har inte hört ngt från dig på ett tag, så det är därför jag påminner dig så kör!

  Mvh
  Tor-Björn Lyrhed
  Tor-Björn Lyrhed
 • Hej igen Tor-Björn
  Tyvärr har mina sonderingar i ämnet inte gett någon lösning på ditt behov av faktaletande.
  Mvh
  Janne
 • Hej Janne
  Jag förstår, men jag funderar som så här; Det går kanske att få ett rillfjälligt passerkort till programarlivet, så att jag exvis under hösten/vintern kan söka själv när jag samtidigt jobbar med banden?
  Mvh
  Tor-Bkjörn
  Tor-Björn Lyrhed
 • Bra idé!

  Kontakta gärna SRF:s dokumentarkiv, och hör om de kan hjälpa dig med detta, eller om de har något annat förslag på hur du kan komma vidare i ditt sökande:
  dok@srf.se  Annika Webbmaster
 • Hej,
  Den 28 juli 1955 sändes ett program betitlat ”Populärt på Piano” där Gunnar Hoffsten spelar solopiano.
  Programmet består av två medlyn. Vad heter de tio (10) låtarna i dessa medlen?
  Vidare har jag 2-3 sändningar från perioden 1953-55 med Gunnar Hoffstens orkester. Utsändningen gjordes från Wallenbergsalen i Linköping. Möjligen är den förstasändningen från 17 nov 1953.  Tre av låtarna är troligen ”Kärlek utan ord” (G. Hoffsten - Tryggve Arnesson), ”Café de la Paix” samt ”Destination moon”. ”Kärlek...” och ”Destination...) har vok av Bengt Bergström. ”Café.....” har triosång.
  Sedan följer tre låtar; ”Groovin Boogie”, ”Jump Jack,Jump” samt ”Hit that jive, Jack” som troligen också är radiosändning.
  Sedan kommer nio låtar plus avsignatur och studioman som presenterar låtarna. De musikstycken som förekommer är; ”Lester leaps in”, ”Lillian”, ”Hit that jive, Jack”, ”Lullaby of the leaves”, ”Little old Lady”, ”On the sunny side of the Street”, Papa loves mambo”,”Dreamer”, ”Groovin Boogie” samt avsignatur; ”And the angels sing”.
  Tror du/ni att det är möjligt att identifiera de tre radiosändningarna med dessa uppgifter. Vore tacksam för svar, då de kanske ska finnas med på en CD som ska producerad.

  Mvh
  Tor-Björn Lyrhed
  Tor-Björn Lyrhed
 • Hej,
  Har ytterligare en radiosändning med Gunnar Hoffstens Orkester. Den är från 21 sept 1963 och sändningen kom från Frimurarehotellet.
  Vad jag undrar över är radion har några uppgifter om orkesterns medlemmar?

  Mvh
  Tor-Björn Lyrhed
  Tor-Björn Lyrhed
 • Hej Tor-Björn!

  Inget svar kom, eftersom vi webbmastrar inte hittade något i våra egna arkiv. Men ett besked om att vi försökt, men inte lyckats kan vi ju ändå ge, så förlåt att detta dröjt!

  Jag vet inte hur mycket du själv har lyckats hitta, men här skriver sonen till Dag Wasén (1917-2004) lite om sin far, som spelade med Gunnar Hoffstens orkester till mitten på 1960 talet:
  Mer om Dag Wasén

  Där finns bland annat foton från tiden, och medlemmarna på det ena fotot är Dag Wasén, Gunnar Hoffsten, Roland Hoffsten och Hans Fromholtz. På en annan bild syns Louis Armstrong, Stig Evert Lampe, Roland Hoffsten, Gunnar Hoffsten, Hans Fromholtz och Dag Wasén. (Fast Armstrong var förstås inte medlem i GHO.)

  Tor-Björn Lyrhed har skrivit en artikel som heter "Spela som Hoffstens" som ingår i Vår stad Linköping Årsbok 2001. Ditt bibliotek kanske kan hjälpa dig att få tag på den artikeln? Även om det nog inte står precis vilka som medverkade under den aktuella spelningen, finns det nog stora förutsättningar att få veta vilka som var de ordinarie medlemmarna hösten 1963 genom att läsa den artikeln!
  Annika Webbmaster
 • Annika,
  Det är jag som skrivit artikeln ”Spela som Hoffstens” i serien ”Vår stad Linköping”.
  Mvh
  Tor-Björn Lyrhed
  Tor-Björn Lyrhed
 • Ja men, det är klart att du är du!

  Jag blev så glad över att ha hittat en artikel som handlade om Hoffstens att jag inte noterade den saken.

  Det positiva är att du fick ett kvitto på att vi som söker information om orkestern hittar det du skrivit och tipsar om den. Det negativa är förstås att artikeln inte kan tillföra ny kunskap på det vis jag hade hoppats ...

  Har du varit i kontakt med SRF (dok@srf.se)? De är ju proffs på våra arkiv, ett område som vi webbmastrar verkligen inte har tillräcklig insikt i.
  Annika Webbmaster
 • Hej Annika,
  Jag var i kontakt med någon red@ktör eller liknande lite högra upp i lönelistan, men blev korrekt och bestämt avvisad eftersom det inte var deras uppgift att syssla med att serva mig!
  Jag vet inte hur jag ska lösa problemet med orkestersättningar som matchar de inspelningar jag har digit@liserat. Ett sätt är att lusläsa Röster i Radio, men orkar man verkligen med det och räcker tiden till?
  Trevligt dock att bli refererad till!

  En annan fråga; j@g är med i Linköpingsmusikernas Kamratförening, och vi har inlett ett arbete med att ge ut en CD-box med dans-jazz orkestrar från Linköping under perioden 1950-1979. Jag har väldigt många lokala inspelningar varav en del är radiosändningar. Vem ska vi prata med för att få tillstånd att använda radiomaterial?

  Mvh
  Tor-Björn Lyrhed
  Tor-Björn Lyrhed
 • Hej igen!

  Röster i Radio är ju ett väldigt bra förslag, i de fall du vet vilka datum sändningen skedde, men jag förstår att tiden är svår att få till. Jag minns dock inte hur utförliga notiserna om musik-programmen är. Står orkestermedlemmarna verkligen med där?

  Har du varit i kontakt med Musik- och teaterbiblioteket och hört om de har några goda råd? Jag är inte så bekant med deras verksamhet, men kan tänka mig att det är en bra utgångspunkt för att söka efter relevanta tidningsartiklar etc:
  http://musikverket.se/musikochteaterbiblioteket/

  Lokaltidningarna i Linköping kanske också kan ha viktiga notiser om olika spelningar? Foton från olika evenemang där det står vem som takterar vilket instrument, t ex.

  När det gäller tillstånd att använda radiomaterial, så hör med programförsäljningen vad som gäller!

  Programförsäljningen
  105 10 Stockholm
  Tfn 08-784 15 45
  programforsaljningen@sverigesradio.se

  Där är det dock julstängt nu, men efter den 2 januari kan du komma i kontakt med dem!

  Lycka till och god jul!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.