Vad innebär korttidspermittering? (Företagare)

I syfte att rädda svenska jobb införs korttidspermittering från 16 mars. Detta innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften genom att staten står för en större kostnad. Det liknar korttidsarbete, men subventionsgraden utökas kraftigt. Arbetstagaren får ut över 90 procent av lönen. Den 7 april öppnar ansökningen om korttidspermitttering hos Tillväxtverket, som är den myndighet som ansvarar för handläggningen. Stödet gäller dock retroaktivt från den 16 mars.

Fördelningen av kostnader för korttidspermittering exemplifieras på följande sätt: ”Förslaget innebär att en arbetstagare med en månadslön på 32 700 kronor som minskar sin arbetstid till 40 procent kommer få behålla 92,5 procent av sin lön, det vill säga 30 200 kronor. Samtidigt minskar arbetsgivarens kostnader för arbetstagaren till 47,5 procent, från 43 000 för lön och arbetsgivaravgifter till 20 425 kronor. Staten står för resterande del av kostnaden, det vill säga 19 350 kronor som motsvarar 75 procent av den totala kostnaden för arbetstidsminskningen.”

Exakt hur ansökan kommer att utformas är inte klart än, men ambitionen är att göra det smidigt för företagen. Tillväxtverket förbereder nu en stor anstormning av ansökningar och intresset bedöms vara enormt.

Läs mer på Regeringens webbplats och hos Tillväxtverket.


Sveriges Arkitekter (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.