Utbildning i Malmö

Hej! I Malmö finns en utbildning som heter arkitektur, visualisering och kommunikation. Det är bara en kandidat men vad jag förstår ska den ge merit till att söka ett masterprogram på ett av de fyra arkitektprogrammen som finns i Sverige. Min fråga är helt enkelt om detta är sant? Måste man läsa till någon kurs för att få behörighet till masterprogrammen? Vad är egentligen skillnaden på denna kandidat och en kandidat på ett av arkitektprogrammen? Skulle det påverka ens kompetens som arkitekt och därmed ens jobbmöjligheter?

Med vänliga hälsningar
Matilda Larsson
Matilda Larsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Utbildningen på Malmö universitet ”arkitektur, visualisering och kommunikation” är inte en godkänd arkitekturutbildning i Sverige. Eftersom det inte är en godkänd arkitekturutbildning uppfyller du inte kraven för att bli medlem i Sveriges Arkitekter eller ansöka om yrkestiteln (SAR/MSA). En godkänd arkitektutbildning står sig starkare på arbetsmarknaden inom arkitektbranschen både nationellt och internationellt.

  Utbildningen på Malmö universitet ger behörig till vissa mastersprogram, men ej alla. Prata med respektive skola vad som gäller för antagning till deras mastersprogram.

  Hör gärna av dig om du har fler frågor.

  Allt gott,
  Rebecca
  Rebecca Wahlström Studentsamordnare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.