Inkomstförsäkring

Läste på er instagram att om man går med i SA nu så är varje månad värd 4 månader. Hur är det för mig som blev medlem oktober/november 2019, blir dessa månader framöver värda 4 månader? kommer jag upp i 12 månaders medlemskap snabbare och får tillgång till inkomstförsäkringen om jag blir uppsagd innan oktober/november? Jag är medlem i akademikernas a-kassa.
Benjamin Onoszko Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Benjamin,

  Jag har inte sett Instagraminlägget, men det är a-kassan som har nya regler där man sänkt medlemsvillkoret (kravet på hur länge man ska ha varit medlem i a-kassan för att få ersättning) från tolv månader till tre månader.

  Varje medlemsmånad räknas som fyra månader under perioden mars-december 2020. Det betyder att du redan efter tre månaders medlemskap i a-kassan kan ha rätt till inkomstbaserad ersättning, upp till 80 procent av din tidigare lön. I normala fall måste du ha varit medlem minst tolv månader.
  Även taket i a-kassan är höjt. Det exakta regelverket gällande a-kassan är inte klart, utan där får vi tills vidare hänvisa till AEAs webbplats för uppdaterad information.

  Villkoren för Sveriges Arkitekters inkomstförsäkring påverkas inte av de nya reglerna för a-kassan, utan där gäller fortsatt krav på tolv månaders medlemskap i Sveriges Arkitekter varav minst sex månader som fullbetalande yrkesverksam medlem.
  Jonas Mellqvist Chef rådgivning och medlemsservice
  (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.