Till senaste kommentaren

Hur påverkas min a-kassa/inkomstförsäkring om jag blir korttidspermitterad?

Tiden med stöd för korttidsarbete är överhoppningsbar om man skulle ansöka om a-kassa efteråt. A-kassan räknas på den inkomst du hade före tiden med korttidsarbete.
Sveriges Arkitekter (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Räknas ändå permitteringsperioden som arbetstid om man skulle bli uppsagd efter ett halvår av deltidspermittering? Om man bara har jobbat ett halvår innan permitteringen började? Man måste ju ha jobbat 12 månader för att få a-kassa + inkomstförsäkring. Räknas det som ett år ändå?
  Linnea E
 • Du måste har varit medlem i a-kassan i 12 månader (medlemsvillkoret) och arbetat i sex månader (arbetsvillkoret). Tiden med stöd för korttidspermittering/korttidsarbete är överhoppningsbar om du skulle bli uppsagd och ansöka om a-kassa och inkomstförsäkring efteråt. Skulle den behövas för att kvalificera dig för a-kassa får den dock tillgodoräknas. Så - svaret är ja.

  Vid frågor om a-kassa hänvisar vi dig direkt till Akademikernas a-kassa. Du når dem via deras webb eller på telefonnummer 08-412 33 00 (vardagar mellan klockan 09:00-16:00).

  OBS! Den 30 mars meddelade Regeringen att nya regler gäller för a-kassan. Bland annat sänks medlemsvillkoret (kravet på medlemskap) till tre månader arbetsvillkoret (kravet på arbetat tid) till sex månader eller mer med minst 60 timmars arbete per månad. Läs mer om reglerna ​AEAs webbplats.​​​
  Jonas Mellqvist Chef rådgivning och medlemsservice
  (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.