Stoppa hundsmugglingen-gör ett tryggt hundköp!

Handeln med smuggelhundar upphör inte förrän hundköpare förstår hur ett riktigt valpköp ska gå till. Så länge det finns köpare kommer det alltid att finnas hänsynslösa människor som utnyttjar människors godtrogenhet.
Gör som 50 000 andra svenska valpköpare gör varje år och köp din valp av en SKK-registrerad uppfödare! De tar ansvar och levererar alltid den nya familjemedlemmen vid som minst 8 veckors ålder, med godkända papper och friskintyg utfärdat av veterinär.Så undviker du att köpa en illegalt införd hundvalp:

  • Köp din hund genom Köpahund.sewww.kopahund.se, SKKs valpförmedlingssajt. Här förmedlas enbart hundar som fötts upp av uppfödare inom Svenska Kennelklubben. Ta också gärna kontakt med rasklubben för mer information.
  • Planera hundköpet lång tid i förväg – undvik impulsköp. En fyrbent familjemedlem ska du ha i många år så låt förberedelserna ta tid och vara omsorgsfulla.
  • Om du får en känsla av att något är skumt – då är det säkert det! Ett förnamn och kontantkortsnummer räcker inte som kontaktuppgift.
  • Kräv dokument: registreringsbevis, köpeavtal och ett veterinärbesiktningsintyg gjort av veterinär i Sverige ska vara med.
    Acceptera inte att uppfödaren lovar att skicka dem senare.
  • Du ska kunna träffa uppfödaren i hemmet och det ska vara tydligt att hon/han bor där med sina hundar.
  • Fall inte för en gullig valp trots att allt känns fel och köp inte en medfaren eller sjuk valp för att rädda den. Varje sådan affär öppnar vägen för ytterligare en smuggelhund.
Läs hela kampanjen här!

Bästa hälsningar,
Svenska Kennelklubben
Svenska Kennelklubben (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.