Sommartips för hundägare

uppdaterad: 24 juni, 2019,
Lek utomhus, härliga bad, mer tid med husse och matte och långa promenader under sköna sommarkvällar. Med sol och värme följer dessvärre även en del faror - vi hjälper dig hålla koll!Hundar svettas inte som vi människor gör, utan flåsar, tappar orken och vill bara ligga och trycka på kalla golv eller i skuggiga hörn av trädgården. De avger värme genom tassarna och kan också kyla ner sig genom att hässja och lägga buken mot marken.

Hjälp din hund palla sommarvärmen
Kanske trivs din hund i ett kyltäcke eller mår bra av ett svalkande bad? Passa på och köp en praktiskt kylmatta till din hund på SKK shop som du hittar här: Kylmatta för hund Undvik att träna, jogga eller cykla med hunden när det är som varmast ute. Den måste förstås få röra på sig, men ta era promenader på morgonen och kvällen när det är svalare. Och förstås – lämna aldrig din hund i en varm bil!

Med värmen följer fler faror
Tyvärr följer fler andra saker med solen och värmen, som kan ställa till det för hunden. Alger, fästingar, ormar, paddor, insekter, getingar, knott, hotspots och picknickrester kan också störa semestern. På Svenska Kennelklubbens webbplats har vi finns en lista som hjälper dig hålla koll på farorna!

Svenska Kennelklubben Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.