Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Registrering utländsk hund

Hej!
Jag har en norskregistrerad Dogo Canario som jag har flyttat till Sverige med. Hur går jag tillväga för att registrera honom i SKK? Han är kastrerad och icke avelsgodkänd så det är mest så att jag ska kunna träna och tävla t.ex. lydnad och så.

Har även en svensk blandras som jag behöver registrera, hur gör jag det?

Kommentarer

 • Hej Maria,
  skicka in den norska stamtavlan i original tillsammans med ägarbevis samt blanketten Registreringsansökan för importerad hund. Stamtavlan skickas sen tillbaka mot postförskott. Här finner du lite mer information.

  Till din blandras kan du söka tävlingslicens om du vill tävla med den. Gäller det ägarregistrering kontaktar du djurid@skk.se.
  Carina Registrering
 • Hej,

  jag har en hund som importerats från Polen, registrerad i Krajowy Zwiazek Kynologiczny (KZK) , Hur gör man för att registrera denna som svensk?
  Daniel
 • Hej Daniel,
  de enda stamtavlorna vi godkänner från Polen är från deras nationella kennelklubb. På exportstamtavlan ska det finnas en logo där det står FCI.
  Då skickar du in exportstamtavlan i original tillsammans med blanketten Registrerings ansökan importerad hund.
  Här kan du läsa lite mer vad som gäller vid importerad hund.


  Carina Registrering
 • Jag har en hund som är född och registrerad i Sverige, därpå togs en exportstamtavla ut på honom då han flyttade till Norge. Nu har han flyttat till mig i Sverige och på Norska Kennelklubben har jag registrerats som ägare. Hur bär jag mig åt för att få honom registrerad i Sverige igen?
  Katarina Sjögren
 • Hej Katarina,

  Hunden tas aldrig bort från Svenska Kennelklubben när den exporteras till något annat land, ni använder er av hundens svenska registreringsnummer i framtiden.
  Behåll den stamtavla som ni fått åter vid återköpet och om ni önskar göra ägarbyte i vårt register DjurID så gör ni det genom denna blankett

  Önskar er en trevlig dag!
  Ofelia Registrering
 • Hej!
  Jag har köp en Japansk Akita som är född i Rumänen som har stamtavla samt pass och alla papper. Är registrerad i jordbruksverket men vill registrera den i SKK. Hur gör jag?

  Mvh: Alan
  Alan Ali
 • Hej Alan Ali,

  Jag hänvisar dig till ovanstående svar då handläggningen är densamma för land inom norden som land utanför norden.

  Skicka in exportstamtavlan i original tillsammans med blanketten Registreringsansökan för importerad hund. Stamtavlan skickas sen tillbaka mot postförskott.
  Här finner du lite mer information.

  Med vänliga hälsningar,
  Ofelia Registrering
 • Hej! Har en fråga angående en import från Ryssland! Jag har orginal exportstamtavlan på hunden! Ser ut som den jag bifogar! Vad behövs mer för att registrera den hos er!? Med vänlig hälsning, Oskar
  Oskar
 • Hej Oskar,

  Du skickar in exportstamtavla i original till oss tillsammans med blanketten registreringsansökan för importerad hund.

  För att registrera en hund i Svenska Kennelklubben så behöver även du som ägare vara medlem inom någon av klubbarna i vår organisation, mer information om detta hittar du här.

  Med vänliga hälsningar,
  Ofelia Registrering
 • Tjena.

  Reg av utlandsfödd hund:

  Återfår jag min utländska stamtavla i original som jag vid reg är tvungen att skicka Er i original i samband med att Ni sänder svensk stamtavla.

  MvH

  Peter
  Peter Hultstrand
 • Hej Peter,

  Ja du får tillbaka stamtavlan efter registreringen är gjord.

  Hunden får ingen ny svensk stamtavla utan det är originalet som ni använder er av med den svenska registreringsnumret stämplat.

  Med vänliga hälsningar,
  Ofelia Registrering
 • Hej har fått hem min import hund med  exportstamtavlan! Ska fylla i erat formulär och skicka in den till er måste jag vänta tills ni registrerat den och skickat tillbaka innan jag kan röntga höftleder och armbågar för eran bedömning på lederna? Mvh
  Oskar
 • Hej Oskar,
  ja det bästa är ett vänta med röntgen till hunden har sitt svenska registreringsnummer så resultatet kan bli registrerat på en gång.

  Vänliga hälsningar
  Carina Registrering
 • Hei, Har en rysk hund med exprtstamtavla. er importert til Norge och har norsk pass. Har nu flyttad til Sverige. Må vi ha svensk pass for å registrera den hos er.
  Har ite varit regad i Norsk kenelklubb
  bent
  Bent Hansen
 • Hej Bent,
  för att hunden ska få ett svenskt registreringsnummer så skickar ni in exportstamtavlan från Ryssland i original. I vanliga fall vill vi även ha ett ägarbevis från Norska Kennelklubben men då hunden inte är registrerad där så vill vi ha med ett köpeavtal i detta fall. Passet har ingen betydelse för registreringen.
  Länk till blanketten som ska följa med hittar du i tidigare svar.
  Vänliga hälsningar
  Carina Registrering
 • Hej !
  Jag har en hundvalp från Poland. Stamtavlan kommer senare. Ska jag väntar för att registrera hunden i SKK till stamtavlan är här ?
  MvH Kristin

  Kristin
 • Hej Kristin,
  Du kan inte registrera hunden i Svenska Kennelklubben  förrän du har exportstamtavlan i original.

  Vänliga hälsningar
  Carina Registrering
 • Räcker det med medlemskap i rasklubb, eller måste man vara medlem i Svenska kennelklubben alternativt specialklubb, för registrering av utländsk hund.

  Dan
 • Hej Dan,

  Medlemskap inom Svenska Kennelklubbens organisation är ett krav vid registrering och då innebär det länsklubb, rasklubb eller specialklubb.
  Samtliga av dom klubbar som är godkända hittar du via vår medlemsguide på www.skk.se eller här

  Med vänliga hälsningar,  
  Ofelia Registrering
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.