Registrera importerad hund

Hej!

Jag har köpt en hund utomlands som jag nu har boende hos mig i Sverige. Hur går jag tillväga för att registrera en importerad hund i SKK? Måste jag registrera min hund i SKK eller är det frivilligt? Jag har även en svensk blandras som jag behöver registrera, hur gör jag det?

Kommentarer

 • Hej Maria!

  Hund som ägs av person boende i Sverige och som ska delta på t. ex tävlingar, prov eller användas i avel måste omregistreras till Svenska Kennelklubben.

  För att kunna registrera den hund du har importerat i Svenska Kennelklubbens register behöver du skicka in hundens exportstamtavla i original (för nordiska länder räcker det med att originalstamtavlan skickas in) tillsammans med en registreringsansökan för importerad hund. Om du har importerat hunden från ett land utanför Norden ska exportstamtavlan vara utfärdad på den person som ansöker om att omregistrera hunden i Svenska kennelklubben.

  För att kunna registrera en importerad hund måste du även vara medlem i länsklubb, specialklubb eller ungdomsförbund inom Svenska Kennelklubben eller avtalsansluten rasklubb. Skulle det vara fler ägare till hunden ska samtliga vara medlemmar. När registreringen är genomförd skickas originalstamtavlan tillbaka till dig som ägare mot postförskott med det nya registreringsnumret ditsatt.

  Din blandras hund kan inte stambokföras på samma sätt, men du kan givetvis göra en ägarregistrering genom att kontakta djurid@skk.se samt ansöka om en tävlingslicens om du vill kunna tävla med hunden.

  Med vänliga hälsningar,
  Carina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.