Till senaste kommentaren

Mellanstor hund för familj, tips?

Hej! Vi är en familj som funderar på att skaffa hund men vi är inte alls särskilt hundvana. Vi vill ha en mellanstor hund utan kända sjukdomar. Hunden kommer få motion 3 gånger om dagen men behöver kunna vara hemma själv när barnen är i skolan och föräldrarna på jobbet. Tips?
Hilda Abrahamson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Hilda!

  Vad roligt att ni funderar på att köpa hund!

  Att hjälpa någon man inte känner personligen att välja ras är väldigt svårt. Dels så finns det så många raser, och vi som handläggare har tyvärr inte tillräckligt med kunskap om alla dessa raser för att kunna avgöra vilken som skulle passa en person och dess livsstil. Vi finns dock här för att komma med råd och tips.
  Framförallt så skulle jag tipsa om vår hemsida www.köpahund.se här kan du hitta rasbeskrivningar och uppfödare som vi rekommenderar. På denna sida så har uppfödarna även tillgång till att annonsera vid aktuell valpkull.

  När man har läst runt på de raser man kanske är lite extra intresserad av skulle jag rekommendera att man vänder sig till rasklubben eller uppfödare för mer frågor kring just rasen. Rasklubben har alltid en styrelse, oftast valphänvisare samt avelsråd. Valphänvisaren kan säkerligen hjälpa med mer information om rasen men även resterande medlemmar i klubbens styrelse!

  Innan man bestämmer sig för en hund skulle jag även rekommendera att man kontaktar uppfödare för att få komma på besök och träffa personen samt deras hundar. I många raser kan uppfödarnas mål med uppfödningen skilja och det kan därför vara bra att ta kontakt olika uppfödare för att skaffa sig en uppfattning om olika typer på hund. Det är även viktigt att man hittar en uppfödare som man känner förtroende för och kan ta hjälp av under valpens uppväxt och liv.

  Jag hoppas att dessa tips kan hjälpa dig en liten bit på väg och har du fler frågor kring framtida hundköp så tveka inte att höra av dig!

  https://www.skk.se/sv/hundraser/
  https://www.skk.se/sv/kopahund/hundraser-valpkullar/

  Carina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.