Klubbevenemang och sammankomster med anledning av Corona?

I dessa oroliga coronatider ställs naturligtvis en massa frågor, men tyvärr finns det väldigt få tydliga svar. Många klubbar funderar över hur de ska hantera sin verksamhet som inte drar 500 personer eller fler.

Utifrån det beslut som SKK Centralstyrelse har tagit så är det upp till varje arrangerande klubb att ta beslut om denna verksamhet ska genomföras eller inte. Förväntas 500 eller fler personer vara på plats så är det regeringens beslut om förbud för sammankomster av den storleken som gäller.

Då den verksamhet som bedrivs i klubbarna ser väldigt olika ut och bedrivs under varierande förhållanden så är det inte helt enkelt att göra de riskbedömningar som behövs för att ta beslut om en verksamhet ska genomföras eller ställas in.

Folkhälsomyndigheten har tagit fram hjälpmedel för riskbedömning av evenemang och sammankomster med anledning av covid-19 samt ett riskbedömningsverktyg som kan vara till hjälp för arrangerande klubbar att göra en så bra bedömning som möjligt inför beslut om en verksamhet ska genomföras eller inte.

Gå gärna in på länken nedan och se om det kan vara er till någon hjälp:
Riskbedömning av evenemang

Här kan du läsa om inställda och flyttade evenemang.
Svenska Kennelklubben (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.