Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kennelnamnet broderat på burtyget?

Hej. Får man ha kennel namnet broderat på burtyget och ha buren vid ringen där man står? Eller får inte kennelnamnet visas utanför ringen?
Evelina karlsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Här nedan ser du vad som står i regelverket för Utställnings- och championatregler,

  Utställare får inte annonsera med namn (kennelnamn, hundens namn etc.) under pågående bedömning. Kläder eller liknande som är märkta med kennel- eller hundnamn etc. får inte bäras i ras- eller finalring under pågående bedömning.
  Susanne Tävling
 • Detta är ju väldigt intressant och regeln kanske behöver utvecklas och förtydligas. I ringen är det väl ingen som har kläder med kennelnamn på, men vid ringside är stolar, buröverdrag och tält ibland uppmärkta.
  Leni
 • Undrar hur man skriver kennelnamn små eller stora bokstäver. ordet kennel + namn ? vad finns det för regel för det  har för mig att jag någonstans sett hur det ska skrivas med versaler och med ordet kennel före  ??
  Ann-Sofie Englundh
 • Hej Ann-Sofie

  På SKK skrivs alltid kennelnamnet med versaler, men ordet ”kennel” används aldrig.

  Avser du att ha hemsida och dylikt kan du använda versaler eller gemener och ordet ”kennel” om du vill. Däremot får inga ändringar göras i själva kennelnamnet, såsom t ex att använda apostrof eller lägga till ett ”S” på slutet.

  Med vänlig hälsning, Carina Lundberg (kennelnamn)

  Agneta Juridiska

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy