Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Registrera en importerad hund från Tyskland

Räknas en renrasig schäfer som är stambokförd utanför fci godkända klubbar som renrasig hund eller som blandras ändå? Det finns nämligen många klubbar från östeuropa där man som har friska och fina hundar men jag undrar då vad som behövs för att hunden ska kunna registreras som renrasig även inom skk?

Kommentarer

 • Hej Martin!

  För att SKK ska kunna registrera en importerad hund måste hunden ha en exportstamtavla utfärdad av en av SKK erkänd kennelklubb eller har nordiskt registreringsbevis. Hunden ska vara av FCI godkänd ras eller vara av ras som är erkänd av en kennelklubb som är erkänd av SKK.

  För att kunna registrera den hund du har importerat i Svenska Kennelklubbens register behöver du skicka in hundens exportstamtavla i original tillsammans med en registreringsansökan för importerad hund. Exportstamtavlan ska vara utfärdad på den person som ansöker om att omregistrera hunden i Svenska kennelklubben. Originalstamtavlan skickas sedan tillbaka med det nya registreringsnumret ditsatt.

  Blankett för registrering av importerad hund hittar du här.

  Med vänliga hälsningar
  Linda Sveriges Hundungdom
 • Hej Linda,

  Tack för svaren.

  Är tyska VRZ DHS (http://www.vrz-dhs.de/) godkända av SKK?

  Jag har nämligen en aning att VRZ DHS kan vara godkända via VDH (som skulle innebära att de även är godkända av SKK då VDH är det). Kan ni ge mig mer info om detta?

  Kan man registrera en hund som är stambokförd som renrasig schäferhund i VRZ DHS inom SKK?

  Mvh
  Martin
  Martin
 • Hej igen Martin,

  Vilka ras/specialklubbar som är anslutna till VDH kan du hitta här. Känner du dig osäker rekommenderar jag att du kontaktar VDH som kan ge dig bättre besked om klubben nu nämner är ansluten till dom.

  När du ska registrera en hund importerad från Tyskland ska hunden delvis ha en stamtavla utfärdad av registrerande klubb, därefter ska det sitta fastklistrat ett exportintyg från VDH med hundens samt dina uppgifter. Om hunden har detta kan den stambokföras i SKK. Men jag rekommenderar ändå att du inledningsvis kontaktar VDH för att höra om klubben i fråga är godkänd!

  Med vänliga hälsningar
  Linda Sveriges Hundungdom

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.