Giardia

Varför ingår inte giardia-prov i veterinärbesiktningen när man ska köpa valp av era uppfödare? Alternativt märka kennlar som ej har giardia som "giardiafria" kennlar.

Jag jobbar på hunddagis och vi har ca 65 dagishundar. Vi har märkt att tarmparasiten giardia är ett stort problem. Den smittar och kan var extremt svår att bli av med. Vi har varit tvungna att sanera dagiset ett flertal tillfällen. Det var först när vi krävde se SVA-svar från alla nya hundar som vi äntligen blivit av med parasiten. Det är många hundar som vi fått säga nej tills de behandlat och blivit av med parasiten. Då är de välkomna. Nu har vi koll (tillsammans med våra kunder) på att vi har friska hundar på dagis.

Jag köpte nyligen en egen hund från en av era kennlar. Jag meddelade hur viktigt det var för mig att ha en Giardia-fri hund för att få ta med på arbetet. Uppfödaren sa sig aldrig hört talas om giardia. Valpen vi köpte visade sig ha giardia. Vi har kämpat i 2 månader med detta nu, med sanering, medicinering, veterinärbesök m.m. Uppfödaren hade inte ens tänkt meddela de andra kullsyskonen. Detta känns väldigt oseriöst.

Hur ser ert jobb ut för att få bort detta? Vi är ett hunddagis i hela detta avlånga land som jobbar stenhårt för att bli av med parasiten men vi kan inte göra allt. I USA får man inte vistas med en giardiasmittad hund på offentliga hundrastningplatser eller parker. Vad gör vi i Sverige?
Michaela Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Michaela.

    Vad tråkigt att höra om bekymren på din arbetsplats och med din valp. Jag hoppas att det löser sig för dig.

    De som har mest kompetens angående den typen av frågor som du ställer är SVA. De vet hur man ska tänka och agera runt olika smittor som t ex Giardia. Så det bästa är om du tar kontakt med dem direkt. Se länk nedan.

    Kontakta SVA
    Linda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.