Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Första hund

Hej.
Vi fundera på att skaffa familjens första hund. Vill ha en typ stående, stötande fågelhund som också ska vara en familjemedlem. Kanske även intresserad av annat såvilt. Den ska vara jaktintresserad men ingen jaktgalning. Gärna ganska mjuk i humöret och inte kräva alltför auktoritär ledare.
Har du förslag på raser som kan passa?

Anders Andersson i Ransäter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anders,
  Vad roligt att du funderar på att köpa hund!

  Att hjälpa någon man inte känner personligen att välja ras är väldigt svårt. Dels så finns det så många raser, och vi som handläggare har tyvärr inte tillräckligt med kunskap om alla dessa raser för att kunna avgöra vilken som skulle passa en person och dess livsstil. Vi finns dock här för att komma med råd och tips.
  Framförallt så skulle jag tipsa om vår hemsida [http://www.köpahund.se] här kan du hitta rasbeskrivningar, uppfödare som vi rekommenderar samt så har uppfödarna tillgång till att annonsera vid aktuell valpkull.

  När man har läst runt på de raser man kanske är lite extra intresserad av skulle jag rekommendera att man vänder sig till rasklubben eller uppfödare för mer frågor kring just rasen. Rasklubben har alltid en styrelse, oftast valphänvisare samt avelsråd. Valphänvisaren kan säkerligen hjälpa med mer information om rasen men även resterande medlemmar i klubbens syrelse!

  Innan man bestämmer sig för en hund skulle jag även rekommendera att man kontaktar uppfödare för att få komma på besök och träffa personen samt deras hundar. I många raser kan uppfödarnas mål med uppfödningen skilja och det kan därför vara bra att träffa olika uppfödare för att skaffa sig en uppfattning om olika typer på hund. Det är även viktigt att man hittar en uppfödare som man känner förtroende för och kan ta hjälp av under valpens uppväxt och liv.

  Men eftersom att du har riktat in dig på just stötande fågelhundar kan jag tipsa om dessa länkar:
  http://www.skk.se/sv/hundraser/?group=7
  http://specialklubb-skf.se/
  http://www.vorsteh.se/
  http://SSK – Svenska Setterklubben för Engelsk Setter
  http://SvPK – Svenska Pointerklubben
  http://SISK – Svenska Irländsk Setterklubben
  http://SGSK – Svenska Gordonsetterklubben

  Jag hoppas att dessa tips kan hjälpa dig en liten bit på väg och har du fler frågor kring framtida hundköp så tveka inte att höra av dig!

  Malin Registrering

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy