Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

En friare hund

Hejsan!

Jag skulle gärna vilja ha lite hjälp och hoppas kunna få klarhet i detta :).

Min mor har en liten North Folk terrier på 8 år & 8 kg som är snäll och fruktansvärt älskvärd. Alice kom till oss som vuxen (5 år) så det är inte så stor chans att min mor kommer att lära henne att gå utan koppel. Jag har tittat lite på staketlösningar så att hon kan få gå lös i trädgården. Men tills att det blir aktuellt skulle jag vilja skaffa en lina som hunden kan ha i trädgården och känna sig lite fri och det är där jag behöver hjälp!

Det jag känner till och har hört sedan innan är "löplina", och har hittade lite olika plast- och stålvajers-varianter. Sen finns det  en "tjuderstolpe" med flexi-lina som såg intressant ut (länk nedan). Men så läste jag att flexi-koppel var väldigt dåligt och hatat av många hundägare så då blev jag osäker.

Det mor redan har är en sådan där tjuderstolpe i galvaniserat stål. Så det som behövs är främst själva bandet oavsett. Ett annan grej som kom upp, och som lovordades var istället "spårlinan" och i ett test fanns det en som kallades "trädgårdslina" för små hundar (Trixie trädgårdslina länk nedan).

Så nu efter en jämförelse så verkar skillnaden mellan löplina och spårlina främst vara att löplinorna ofta är telefonsladdsmodell och spårlinan är av rep eller vajer som inte är elastiskt/telefonsladd. Vad är fördelarna/nackdelarna, skillnaden för hunden i rörelsefrihet och bekvämlighet mellan de olika lin-varianterna, vad rekomenderar Du/Ni?


https://www.crtzoo.se/hund/burartransport/flex-tjuderstolpe-med-vajer-small


https://djurlandet.nu/basta-sparlinan/


Tackar så hemskt mycket i förväg!

Hälsningar Andi Malm, i Malmö

Kommentarer

 • Hej Andi!

  Vad fint att din mamma försöker ordna för sin hund 😀

  Tyvärr är det svårt för oss att ge dig hjälp och råd i denna fråga. Vi är helt enkelt inte tillräckligt kunniga på produktfrågor och vilken som skulle vara bättre än den andra. Där tror jag att tillverkarna alternativt djurbutikerna som säljer dom kan ge bättre råd!

  Lycka till!

  Vänliga hälsningar
  Linda Sveriges Hundungdom

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.