Betalning vid parning hanhund

Hej! Har en hanhund på helfoder o funderar på betalningen vid parning, i kontraktet står som brukligt att kenneln har rätt till ett visst antal parningar o jag antar till betalningen också.
Men nu till frågan: om kennel ägaren tipsar o godkänner en utomstående att komma och para med hanen vi har,går fortfarande betalningen till kenneln el???
Peter haglund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Fodervärdsavtalet innebär att uppfödaren bibehåller avelsrätten för det antal kullar som avtalet anger, det avser de första x antalet kullar efter överlåtelsen. Det är uppfödarens ansvar att i samband med avel hämta och lämna hanhunden hos fodervärden innan och efter parning. Ni som fodervärdar har alltså enligt avtalet ingen skyldighet att ta emot tikar för parning i ert hem.

  Vänliga hälsningar
  Fredrik Juridiska
 • Tack för svaret men jag frågade om betalningen när en utomstående kommer med tik,inte uppfödarens utan en tik från annan kennel som uppfödaren känner el sammarbetar med
  Peter haglund
 • Hej igen,

  Jag förstod det. Uppfödaren får avseende hanhund använda sina parningar på andra tikar än sina egna, så samma gäller. Uppfödaren får i det läget hämta hanen och tikägaren får komma till uppfödaren.
  Fredrik Juridiska

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.