Återköp och handpenning

Hej!
Jag ska göra ett återköp på en hund som jag fött upp i min kennel.
Han är 10 månader, och jag vet att jag ska, enligt rekommendationer från SKK, betala 40% av vad han kostade. Men handpenningen, är den förbrukad, och vad innebär det isåfall? Ska jag dra av handpenningen från ursprungspriset, och köpa tillbaka hunden för 40% på återstående belopp? Det var inget fel på hunden, så det är ingen reklamation, utan det funkar bara inte i deras liv.

Kommentarer

 • Hej,

  Rekommendationen avser hela köpeskillingen inklusive handpenning. Om köparen exempelvis betalat 2 000 i handpenning och 13 000 vid leverans ska återbetalningen vara 40 % av 15 000, alltså 6 000 kronor.
  Fredrik Juridiska
 • Ok..nu blev det för sent, har redan hunnit genomföra köpet, och jag tolkade det som om handpenningen var förverkad. Gick in på konsumetköplagen och läste också.
  Annika
 • Hej,

  Texten om att handpenningen är förverkad gäller om köpet inte blir av, då får man som säljare behålla handpenningen om man upprättat avtal när man tagit emot densamma.

  Vad avser återköp så är rekommendationerna just rekommendationer, har ni kommit överens om ett annat pris är det inga problem, så länge ni varit överens.
  Fredrik Juridiska

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.