Schemaläggning spabad

Hej Svenskabad,

Vi har sedan en tid tillbaka Svenska Pro Källan och trots manualen har vi lite frågor om hur schemaläggningen på denna fungerar.

I inställningar har vi sett att det finns två filter vi kan styra, filter #1 har tidsbestämd start och stopptid och filter #2 har en starttid och antal timmar den ska gå. Vi har också märkt att spabadet verkar värma vattnet någon timme innan filter #2 dras igång.

Till min fråga, vad betyder de två filterinställningarna mer detaljerat? Hur är vattnets uppvärmning relaterat till inställningarna på filtren och hur kan vi schemalägga så spabadet spenderar mest energi under de timmar på dygnet vi vill? (Timtaxa på el)

Tack!

Jonathan

Kommentarer

 • Hej Jonathan,

  Värmaren kan man inte styra utan den värmer när det behövs. Man kan däremot schemalägga filtreringstiderna till timmarna då elen är billigare. Mer info om schemaläggning finns i manualen på sidan 16.

  Ha en fin dag!
  Annelie
 • Hej Annelie, tack för svaret dock skriver jag här då sidan 16 i manualen inte varit tillräcklig 😀

  Enligt vad vi förstått så går temperaturen ner 10-12 grader periodvis beroende på när filter #2 är inställt att köra. Detta är dock bara en gissning och vi har inte hittat någon information kring detta, kanske styrs denna "Cooling"-period direkt av de olika "vattenvård"-programmen?

  I vilket fall vill vi ha mer information kring hur denna nedkylningsperiod styrs så vi kan se till att genom dessa scheman optimera vår elanvändning (med filter #1, filter #2 och nedkylning/uppvärmning) och garantera varmt bad under våra de timmar vi vanligen badar.

  Tack!
  Jonathan
 • Hej Jonathan,

  Du är välkommen att kontakta oss på måndag, tel. 0325-30040, så får du prata med en tekniker som kan svara på alla dina frågor.

  Vi hörs!
  Annelie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.