Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur fungerar wi-fi och internet?

Internet finns inte i alla lägenheter, och finns det kan det vara mot en avgift. Fri Wi-Fi finns oftast i receptionen, där även stationär dator kan finnas att nyttja. På många av våra resmål finns också fri wi-fi i klubbhusen på golfklubben. Se information om wi-fi på just ditt resmål i resmålets faktaruta.

De som rest en del vet att internet i Sydeuropa fungerar annorlunda än här i Sverige. Medan vi här hemma betalar en fast kostnad för fri tillgång till internet betalar man ofta i Sydeuropa en avgift baserad på trafikvolym. Därav att det ofta krävs betalning för användandet av internet.

Även om det ingår kostnadsfri surf, är det alltså nästan alltid en begränsad volym surf och då kan det vara bra att tänka på din förbrukning. ”Normal” användning som mail, nyheter, chat och annat brukar sällan vara problem, men när det gäller ”onormal” (i Sydeuropa) användning som streaming, videosamtal och annat kan du behöva begränsa kvaliteten, vilket i och för sig begränsar upplevelsen av tex streaming. Känner du att du är beroende av en väldigt stor surfpott kan det löna sig att antingen köpa en separat mobilrouter eller köp till extra surf från ditt svenska telefonbolag – stäm gärna av vad det skulle kosta, då det efter avregleringen av roomingavgifterna har blivit mycket förmånligt att köpa stora surfpotter för användning utomlands, i all fall inom EU samt ofta även i USA. Därmed kan du använda din egen telefon eller padda som ”router” under din resa med hög hastighet.

Observera att vi inte kan garantera hastighet eller tillförlitlighet så om wifi är väldigt viktigt för er (tex om ni måste arbeta någon dag) rekommenderar vi att ni laddar er telefon med surf inför resan, vilket som sagt brukar vara gratis eller i annat fall väldigt prisvärt.
Sunbirdie Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.