Hur blir jag mäklare i USA?

Hejsan. Jag går i tankar på ev plugga till Fastighetsmäklare i Usa, eller i Sverige.
så jag har lite frågor gällande detta. Som jag har förstått så kan de skilja sig en del gällande studierna mellan Sverige och USA, samt arbetsuppgifter.

Vilka utbildningskrav har dom i USA för att bli fastighetsmäklare?

Vad har mäklaren mer för roll i USA. Opartisk mellanman eller ombud? Vem anlitar, köpare eller säljare?

Om jag skulle välja att göra min mäklar utbildning i Sverige, vad krävs det sedan för att jag ska få mäkla i USA?

Otroligt tacksam om jag kunde få lite mer svar / info om dessa frågor då jag försöker hitta mer info på nätet, men har svårt att hitta konkreta svar.

Tack på förhand

Med vänliga hälsningar Joakim Falun


Joakim Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Alla skolor har olika behörighetskrav så det bästa är om du hittar en skola du vill gå och sedan kollar med dem vad som gäller. Du kan hitta några exempel på skolor här: https://www.studentum.se/utbildning/maklare-usa/c3625-d262.

  Fastighetsmäklares arbetssätt samt utbildningskrav i USA skiljer sig åt i olika delstater så det kan vara en idé om du kan specificera var i USA du vill studera och jobba och sedan kolla upp reglerna i just den delstaten.

  I USA arbetar man ofta partiskt, genom att representera antingen köpare eller säljare, medan man i Sverige där man arbetar som en opartisk mellanman mellan köpare och säljare.

  Det är ofta fördelaktigt att man utbildar sig i det land man sedan vill jobba i. Beroende på lagarna i den delstat du vill bo kan det variera vad du behöver komplettera efter en svensk utbildning så kolla upp det från fall till fall.

  Lycka till!
  Petra Öster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.