Utbildning redovisningsekonom


Hej!
Jag är intresserad av online utbildning eller utbildning i Stockholm
1. vilken utbildning jag behöver genomföra så att jag kan göra löpande bokföring i AB, årsredovisning och bokslut i mitt företag och därmed arbeta som bokförare för andra företag.
2. vilken utbildning jag behöver genomföra för att bli en certifierad företagsekonom och vilka krav behövs att starta utbildningen
3. vilken utbildning jag behöver genomföra för att bli en auktoriserad revisor och vilka krav behövs att starta utbildningen. Måsta man förs klara redovisnings ekonom, för att starta auktoriserad revisorutbildningen?
Med vänlig hälsning

Kommentarer

 • Hej,

  Om du vill arbeta som revisor så behöver du studera och arbeta i totalt åtta år efter din gymnasieexamen: Tre år (180hp) på högskola eller universitet mot ekonomi för att få en kandidatexamen, tre år praktisk utbildning där du arbetar under en auktoriserad revisor, och två år där du fortsätter utbilda dig teoretiskt alternativt att du fortsätta den praktiska utbildningen. Efter den teoretiska och praktiska utbildningen så avlägger du ett prov hos Revisorsnämnden som ger dig din titel som auktoriserad revisor. Du hittar mer information om vad som krävs i detalj på Revisorinspektionen.se.

  Det finns inte några generella krav på vilken utbildning man måste ha som företagsekonom. De flesta företagsekonomer är ekonomer, med fördjupning inom företagsekonomi.

  En bokförare är i stort sätt detsamma som en redovisningskonsult. Redovisningskonsultens arbetssysslor kan dock vara lite bredare och innehålla företagsadministration, rådgivning, deklarationer, årsredovisningar, lönehantering och bokslut. Medans titeln bokförare endast syftar till någon som utför löpande bokföring åt ett företag.

  Sök på de utbildningar du vill gå här: så får du upp listor med alternativ. Du kan smalna av listan genom att välja ort.

  Lycka till!

  Petra Öster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.