Tandläkare utbildning

Hej!
Jag är tandsköterska och jobbar i folktandvården, men ja ska läsa tandläkare utbildning i Sverige.
Men jag har inte gymnasiets examensbetyg i Sverige och mina uppgifter är blockerade i mitt land på grund av jag är en politik man, därför jag har lite lite chans att kan hämta och lämna in mina uppgifter som jag hade i mitt land (Iran). Nu ska jag veta om vilka kurser behöver jag att kommer och gör prov? Om jag blir godkänd på proven, då kan jag plugga som tandläkare i Sverige eller nej? Vilka kraven ni villa ha?
Om ni vara snäll och skicka svaren till min mail, det blir perfekt.

Med vanliga hälsningar
Khalil
Khalil HAmmadi Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Då utbildningen mellan tandsköterska och tandläkare skiljer sig mycket går det inte att göra en jämförelse mellan dem. Tandsköterska är en helt annan utbildning som inte förbereder dig för vidare studier till tandläkare.
  Det är möjligt att få grundläggande behörighet trots att du saknar dina gymnasiebetyg. Det går att göra en bedömning utifrån dina högskolestudier att bli tandsköterska som kan ge dig grundläggande behörighet till högskolestudier här.

  Dock krävs det mer än grundläggande behörighet för att söka tandläkarprogrammet vid ett svenskt universitet. Här kan du se tidigare svar gällande tandläkarutbildning: https://www.gymnasium.se/Sections/faq/FAQQAA.aspx?questionid=21750&subjectid=

  Kontakta studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i din hemkommun för att se vad du skulle behöva läsa till för att bli behörig.

  Lycka till! / Hannah, SYV
  Studentum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.