Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför har PT-utbildningar olika priser?

Hej!

Jag tänkte utbilda mig till pt och är nyfiken på varför priserna varierar så mycket mellan företagen? Om jag förstått rätt så är det samma licens man får i slutändan? Det skiljer mellan 19-70 000kr. Jag är osäker på var jag ska gå.

Mvh André
Andre Siljebrand Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej André,

  Vad roligt att du vill bli PT! Man kan ha väldigt varierande bakgrund som PT och det finns ingen licens som gör att man har rätt att utöva yrket. Exempel på utbildningar man kan ha gått innan man blivit PT är dietist, undersköterska, sjuksköterska, fysioterapeut eller idrottslärare.

  Sedan så finns det utbildningar som har inriktning mot just PT-yrket. Det kan finnas Yrkeshögskole och folkhögskoleutbildningar som kan passa om man vill bli PT. Sedan finns det alla Yrkesutbildningar som kostar. Det finns inte någon regler för hur mycket dessa utbildningar får kosta, de sätter själva priserna och för att se vad som skiljer dem åt så måste du läsa på om vad det är du får för pengarna i varje utbildning.

  Jag kan rekommendera att du kollar runt lite med potentiella framtida arbetsgivare (exempelvis gym) så du vet hur de tänker när de anställer personliga tränare. Det kanske föredrar en viss PT-utbildning eller så utbildar de kanske egna PT:s.

  Lycka till!
  Petra Öster
 • Stort tack för ett bra svar! Ringt runt nu och alla rekommenderade Safe.

  Mvh André
  Andre Siljebrand
 • Vad bra att du pratade med arbetsgivarna så du har koll på vad de tycker.
  Lycka till med utbildningen!
  Petra Öster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.