Psykologi

Hej, jag bor i Finland och skulle vilja studera till psykolog. Är det möjligt att avlägga en magisterexamen på distans? Får jag kurser till godo som ja studerat på öppna universitetet på Åbo Akademi i Finland? D.v.s kan jag studera parallellt på öppna ÅA och hos er för att bli psykolog? Eller är det klokast att avlägga hela examen hos er? Mvh. Hanna Grönvall
Hanna Grönvall Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Vi på Studentum.se bedriver inga egna utbildningar utan är en plattform där utbildningar och besökare kan sammankopplas.

  Om du vill gå en högskoleutbildning ansöker du på Antagning.se. Om det är Psykologprogrammet du är intresserad av så är det ett femårigt program. Du kan inte läsa dessa som fristående kurser eller på distans. För att bli psykolog krävs alltså att du går Psykologprogrammet.
  Det finns andra utbildningar på distans men de är då förbestämda. För att kunna påbörja magisterstudier krävs att du har en avklarad kandidatexamen. Du kan göra en bedömning av dina betyg på UHR:s hemsida: https://www.uhr.se/bedomning-av-utlandsk-utbildning/

  Det är inte optimalt eller att föredra att studera två utbildningar samtidigt. I Sverige krävs speciellt godkännande för att detta ska vara tillåtet.
  Jag rekommenderar dig att du kontaktar skolan direkt om du har frågor kring en specifik utbildning.

  Lycka till! / Hannah, SYV

  Studentum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.