Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Information om att bli en förskollärare

Hej, Jag klarade Engelska ( EN1050), Engelska (EN1201) A, Matematik (MA1050) o svenska som andraspråk (SVA1050). Vad behöver man för att bli förskollärare? Och var ska jag kontakta för att läsa vidare ? Tack!

Amritpal Kaur Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Amritpal!

  Förskollärare är en utbildning som du läser på universitet och högskola. Behörighetskraven kan variera mellan universitet, men är vanligen:

  Grundläggande behörighet (vilket du får om du har fullständiga gymnasiebetyg) samt godkänt resultat på lämplighetsbedömning och Naturkunskap 1b eller 1a1 och 1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1 och 1a2. Eller: Engelska B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A, Svenska 3/B eller Svenska som andraspråk 3/B, Matematik A.

  Om du saknar någon kurs kan du läsa upp ditt betyg på komvux. Kontakta i så fall din hemkommun för information om anmälan. Om du har fullständig behörighet anmäler du dig till utbildningen via hemsidan antagning.se. Sista anmälningsdag för vårens kursstarter är den 17 oktober. Här kan du läsa mer om förskolläraryrket.

  Lycka till med dina studier!

  Andrea Karlsson
 • måste man ha matte för förskoläare
  dilajla
 • Hej Dilajla!

  Vad kul att du vill bli förskollärare!

  För att komma in på ett förskollärarprogram krävs grundläggande behörighet. Där ingår matte.

  Lycka till!
  Vänligen,
  Linnéa Fredin
 • jag har grunskola matte slut är det ok eller
  dilajla
 • Hej igen Dilajla!

  Jag är osäker, men tror att du måste ha läsa matte på gymnasienivå för att bli antagen på förskollärarprogrammet. Jag rekommenderar dig att ta kontakt med den skola du vill läsa på och fråga dem om deras behörighetskrav.

  Lycka till!
  Vänligen,
  Linnéa Fredin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.