Till senaste kommentaren

Hur blir man en Kirurgisk tekniker?

Jag har funderat på att utbilda mig till en kirurgisk tekniker men har svårt med att hitta information om det. Hittar väldigt lite om det i Sverige så jag undrar hur man går till väga och vart man ska söka. Behöver man vara en läkare för att bli en kirurgisk tekniker?

Kommentarer

 • Hej!
  Jag håller med dig att det inte finns mycket information att få tag på gällande kirurgisk tekniker. Detta kan bero på att utbildningen inte ser ut på samma sätt och att yrkesbenämningen skiljer sig åt mellan olika länder. Informationen riktar sig främst till USA och Storbritannien.
  I Sverige är det kirurgen och operationssjuksköterskor som ingår i det kirurgiska teamet. Det är operationssjuksköterskans uppgift att instrumentera, d.v.s. ge rätt instrument till kirurgen i rätt tid och assistera under operationen.

  Möjligheten finns att studera utomlands för att få den yrkestitel du söker, men även att se vad det finns för alternativa möjligheter här i Sverige. Du kan läsa mer om operationssalens personal och vad du tror skulle passa dig bäst.

  Lycka till! / Hannah, SYV
  Studentum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.