Till senaste kommentaren

Hoppa av studier i Särgymnasium årskurs 2

Hej jag har en dottern går Särgymnasium hotell restaurang och bageri programmet hon tänker hoppa av kan hon börja på komvux eller folkhögskola vad hon har val att göra få gymnasiebehörighet måste hon läsa färdigt hon har ett år kvar till examen
Yasemin Ceyhan Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Vad tråkigt att din dotter vill hoppa av. Om hon hon fyllt 18 år är hon myndig och kan då skriva ut sig själv från skolan, annars behövs målsmans godkännande för att kunna skriva ut sig från gymnasieskolan. Viktigt att ha i åtanke är även att om hon skriver ut sig från gymnasiet kommer hon även bli av med sitt studiemedel då hon inte längre studerar.
  Jag rekommenderar er att ta kontakt med skolan och ta hjälp för att hon ska kunna avsluta sina studier. På så sätt kan ni tillsammans med skolan försöka hitta alternativ och möjliga vägar för henne att klara av sitt sista år.

  Om hon hoppar av innan hon slutfört sina studier kommer hon inte få någon gymnasieexamen. Då behöver hon läsa upp denna på Komvux eller folkhögskola. Eftersom hon går gymnasiesärskola kan det även vara så att hon saknar vissa ämnen för att få grundläggande behörighet. En vuxen är behörig att studera på Komvux på gymnasial nivå från och med den 1 juli det år hen fyller 20 år.

  Lycka till! / Hannah, SYV
  Studentum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.