Utbilning i KBT

Hej! Jag har en socionomexamen och har arbetat som det i fem års tid. Önskar bredda mina kunskaper och studera KBT. Frågan är dock vilken typ av utbildning som jag eventuellt ska söka in till framöver. Vill studera på distans utifrån att jag arbetar heltid. Tänker dock att jag löser det med jobbet. Jag vill ju inte ha endast ett diplom utan en rejäl utbildning som leder till en titel. Vilken utbildning bör jag då välja?

Kommentarer

 • Hej,

  Tyvärr så har vår FAQ inte varit bemannad tidigare under sommaren så vi har inte kunnat svara på din fråga innan.

  För att utbilda sig till KBT-terapeut är det vanligt att man först läser ett program eller motsvarande enskilda kurser inom psykologi/psykoterapi. Efter det kan man vidareutbilda sig till KBT-terapeut.

  Vidareutbildning finns dels på universitetsprogram som Psykoterapeutprogrammet. Det finns också vidareutbildningar inom folkhögskola som exempelvis behandlingspedagog, där vissa har KBT som huvudområde eller som en del av kursinnehållet. Även yrkesskolor har utbildningar inom KBT.

  För att ta reda på vad som kommer att fungera på arbetsmarknaden bör du ta kontakt med de arbetsgivare du kan tänka dig jobba för och fråga dem vilka krav de har gällande utbildning. Det är nämligen svårt att ge något generellt svar på det.  Vänligen,
  Petra Öster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.