Hur blir man ekonomiassistent?

Jag funderar på byta yrke vid 50 år :). Jag har jobbat inom handel, livsmedel samt bygghandeln, där jag satt med inköp samt offerter mm. Jag har arbetat i chefsposition inom båda. Nu skulle jag vilja utbilda mig till ex. ekonomiassistent. Jag har sysslat lite grann med kund-och leverantörskontra samt löner. Min fråga är egentligen, kan man testa sig någonstans där man ser vad man har för kunskaper så jag vet vilken typ av utbildning man ska välja??

Kommentarer

  • Hej,

    Jag känner inte till något sätt att testa sina kunskaper för att välja en utbildning. Men om du kollar lite på de olika utbildningar som finns på ekonomiområdet och läser deras programplaner kan du säkert hitta någon som känns lämplig för din nivå. Det är inte säkert att du behöver någon utbildning, kanske kan du söka jobb på de meriter och den arbetserfarenhet du har nu? Kolla gärna på arbetsannonser och med arbetsgivare vad som krävs för de jobb du vill söka.

    Många behöver även tänka på behörighet när man väljer utbildningar. Det finns ekonomiassistentutbildningar inom Komvux för de som inte har fullständig gymnasieexamen. Sedan finns YH-utbildningar för de som har en gymnasieexamen från yrkes eller högskoleförberedande program. Sedan finns högskolan där man behöver lite fler behörigheter från gymnasiet.

    Lycka till!
    Petra Öster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.