Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Behörighetskrav till undersköterskeutbildning?

hej om jag inte har grund svenska och engelska från grundskolan och vill plugga till undersköterska hur gör jag då?

vilka ämnen från grundskolan behöver man till en undersköterska utbildning? räcker det med grund svenska och matten?

fahimaa Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Fahimaa,

  Undersköterska är en utbildning på gymnasienivå, så det krävs att du har klarat av grundskolan för att vidareutbilda dig. För att läsa grundläggande kurser i engelska, svenska och matte vänder du dig till komvux/vuxenutbildningen i den kommun där du är folkbokförd.

  Vill du läsa mer om undersköterskeutbildningen kan du göra det här.

  Lycka till med dina studier!

  Erika Berglund
 • Hej jag har några frågor om undersköterska utbildning .jag vill söka på den  här korsen men jag hade inga erfarenheter förut och det är första gången som jag vill bekanta med vård och omsorg tänker ni att har  jag chans att få den utbildning?och jag måste bifoga ett person brev med min ansöka men jag vet inte vad måste man skriva i personlig brev .jag vill ha att ni hjälper mig tack

  Sent from my iPad
  Ali
 • Hej Ali!

  Studentum är en söktjänst för eftergymnasial utbildning. Hos oss kan du hitta din utbildning, men det är inte vi som bedriver utbildningen. Undersköterska är en utbildning på gymnasial nivå som du i vuxen ålder kan läsa på den Kommunala Vuxenutbildningen (Komvux). Du anmäler dig till Komvux genom att ta kontakt med din hemkommun. Kommunen kan hjälpa dig med instruktioner kring ansökan och även svara på frågor om behörighetskrav.

  Här kan du läsa mer om Komvux.
  Andrea Karlsson
 • hej,
  jag vill studera undersköterska på distans och jag har redan ansökt men hur ska jag ansöka via min arbetsgivare? eller jag måste ansöka via min hem kommun och hur? 

  Mvh
  Jewel
  hej
 • Hej Jewel!

  Precis. Komvux står för den Kommunala Vuxenutbildningen och bedrivs alltså av kommunerna i Sverige. För att ansöka till en undersköterskeutbildning måste du ta kontakt med din hemkommun och göra ansökan där.

  Lycka till med dina studier!
  Andrea Karlsson
 • Hej jag skulle utbilda mig till tandhygienist fast jag inte vet vilka behörigheter har den.
  kan nån hjälpa mig.
  Berfin
 • Hej Berfin!

  Vad roligt att du vet vad du vill plugga! Vad jag kan se så krävs grundläggande behörighet från gymnasiet samt kurserna Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1 och 1a2. (Eller: Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A.)

  Här hittar du alla utbildningar till tandhygienist på studentum.se!

  Lycka till med dina studier!
  Evelina Thörn

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.