Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Behörighet efter folkhögskola

Hej! Jag ska börja läsa på folkhögskola till hösten, allmän linje istället för att läsa upp alla mina betyg på komvux. Jag kommer då få grundläggande behörighet och endast behöva läsa upp Matte c efter 1 år på folkhögskolan för att få särskild behörighet till de flesta utbildningarna som jag eventuellt vill läsa. Men när jag nu kolla igenom antagninghistoriken på många utbildningar, tex service management och civilekonom programmet så ser jag att ingen har antagits till dessa utbildningar från folkhögskolor. Kommer man inte in på vissa utbildningar om man läst på folkhögskola? Måste jag läsa på komvux istället då för att komma in?
Massa tack på förhand!

Olivia Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Olivia,

    Vi på Studentum bedriver inga utbildningar själva, vi är främst en söktjänst för utbildningar. Vi har heller inga studie- och yrkesvägledare på plats här, tyvärr.

    De ska ha en viss antagningsprocent för folk som läst på folkhögskola, men det kan ju vara så att ingen har sökt via den kvoten tidigare år. För att få bästa svar är min rekommendation att du vänder dig till en studievägledare på den skola du är intresserad av att plugga vid.

    Lycka till!

    Alexandra Rolf

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.