Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Resa som minderårig

Hej!
Min dotter vill resa med några vänner på en solresa på sommarlovet. De är alla 16 eller 17 år och jag undrar om de kan boka och åka utan vuxen i sällskap?

Kan jag som förälder gå i god för dem på något sätt?

Mvh
Anna Sandahl

Anna Sandahl Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anna!

  Tack för din fråga.

  Om dina barn som är under 18 år vill ut och resa på semester med oss går detta bra. Dock måste vi ha ett skriftligt intyg på att du som förälder godkänner att ditt barn reser utan vuxet sällskap. Ett sådant intyg finner du om du klickar på denna sida: http://promo.solresor.se/intyg.pdf. Intyget skall mejlas till oss underskrivet, alternativt skickas in till oss via vanlig postgång. Intyget skall vara oss tillhanda i god tid innan avresa, helst i samband med att bokningen har ägt rum.

  Observera att det är flera destinationer som numer inte tillåter att personer under en viss åldersgräns checkar in på hotell. Spanien till exempel tillåter inte att personer under 18 år checkar in på hotellen, utan sällskap med resenär med högre ålder. Förenade Arabemiraten godkänner inte att personer under 21 år checkar in på hotellen, utan sällskap i resenärer med högre ålder.

  Du Anna, eller barnen får gärna ringa in till oss på telefon 0775 51 00 00, om frågor skulle uppstå angående ovan information.

  Ha en fortsatt fin advent!
  Med vänlig hälsning //

  Lars B Resekonsult
 • Hej!
  Tack för snabbt och mycket informativt svar! Vi återkommer med en bokning och ett intyg.

  Mvh
  Anna

  Anna Sandahl

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy