Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ventilation för torkskåp

Jag vill installera ett torkskåp i mitt badrum. El finns förberett för detta, bara att ta bort den lilla plattan och installera. Men hur gör man med ventilationen? Den befintliga ventilen sitter på en annan vägg, ca en meter bort "fågelvägen" så ventilationsröret måste gå längs väggen dit bort. Vem gör detta jobb, den som installerar torkskåpet eller ska Sollentunahem vara inblandad i ventilationsinstallationen? Eller kan man bara ha ett kort ventilationsrör som går rakt ut i badrummet eftersom badrumsfläkten är effektiv?

Kommentarer

  • Du får inte installera ett vanligt torkskåp i badrummet, fuktutveklingen kommer att bli för hög, om det inte är ett torkskåp med värmepump.
    Torkskåp med värmepump är ganska nya på marknaden och behöver ingen speciell ventilationslösning, nackdelen är att de kostar minst tredubbelt i inköp jämfört med vad ett vanligt torkskåp kostar.
    Att installera torktumlare i badrummet är godkänt eftersom torktumlare med kondensor tar hand om fukten på ett helt annat sätt än ett torkskåp.
    Tom Pollars
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.