Störande grannar

Nästan varje kväll och i bland på natten blir vi störda av några grannar i huset. Det spelas hög musik och talas med höga röster. Vad gör vi, kan ni hjälpa oss?
Hälsningar Anna

Kommentarer

 • Hej Anna,
  Ring till vår störningsjour, telefon 08-657 64 40 på kvällar och helger, eller till oss under dagtid. Det finns inget exakt klockslag för när det ska vara tyst i huset, däremot gäller regeln att man aldrig ska störa sina grannar - vare sig dagtid eller nattetid. Det är viktigt att man anmäler varje gång man känner sig störd enligt ovan. Detta för att Sollentunahem ska kunna agera och vidta åtgärder om störningarna fortsätter.

  Hälsningar

  Förvaltningsavdelningen
 • Var går gränsen till vad som är okej eller inte gällande ljudnivån?
  I vårt hus är det väldigt tunt mellan väggar men också golv/tak.
  En granne har hög tv i princip varje kväll plus att det pratas högt och det är riktigt irriterande då jag vill sova, då är det öronproppar som oftast gäller - tyvärr hörs det igenom många gånger.
  En annan granne har hög volym både vid tv-tittande och musikspelande och verkar tro att hon bor ensam i ett hus i ödemarken. Det skriks och tjoas vid olika tider på dygnet.
  Om det är alkohol inblandat i bilden så vill inte jag ringa på i alla fall.
  Många är nog inte medvetna om att det är så tunna väggar m.m men är det då meningen att jag ska ringa Störningsjouren varje gång nu framöver?

  Hälsningar tyst granne

  Ann
 • Hej Ann,
  Om man blir störd av sin granne brukar det räcka med att man ringer på och säger till. Om du har försökt med det och störningen ändå fortsätter, eller om du av någon anledning inte riktigt kan hantera situationen, kan det vara bra att känna till att störningsjouren finns.
  Störningsjouren finns till för våra hyresgäster varje natt, året om. Telefonnumret dit är 08-657 64 40. Om jouren konstaterar en störning och ringer på hos den störande, talar de aldrig om vem som har ringt och klagat. Störningsjouren har inte polisens befogenheter, men oftast räcker det med att de kommer för att de som stör ska dämpa sig. Om störningsjourens insatser inte hjälper, kan de kontakta polisen.

  På dagtid ringer du oss på telefon 08-626 08 00.


  Förvaltningsavdelningen
 • Hur gör man om man bara hör massa ljud och inte vet var ifrån/ vilken lägenhet det kommer ifrån? Att folk står och pratar i trapphuset
  Windi
 • Hej Windi, om störningarna är på kvällstid kan du ringa störningsjouren (se information i tidigare svar här ovan).

  Med vänlig hälsning
  Sollentunahem
 • Men när man ringer Störningsjouren så kan det ibland dröja evigheter innan de kommer och sen ska de ringa tillbaka. Ibland kommer de inte alls. Och vad händer med dessa anmälningar sen? Det verkar inte hända något alls med dem!
  Eva
 • Hej Eva,
  Vad som händer med störningarna är att vi får in rapporter från vår störningsjour på alla störningar de fått in. Ibland kan det ta tid innan vi ser resultat, beroende på att handläggningstiden kan vara lång.

  Med vänlig hälsning
  Sollentunahem
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.