Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skulle vilja ha lite siffror om köpoäng och hur många lägenheter ni förmedlar per år

Hej!
Har nu ungefär 2250 poäng i er kö och har nu några frågor till er.

Hur många är det som har fler poäng än mig i kön?

Hur många lägenheter förmedlar ni per år? (Gärna siffror för 2014, 2015 och preliminära, än så länge, för 2016.)

Hur många nya lägenheter kommer byggas/förvaltas av er inom närmsta åren?(Alltså vilka planer finns för att öka beståndet av lägenheterna i kön.)

Hur kommer det sig att genomsnittlig kötid är 6-7 år, om det nu är så att det stämmer, så betyder det att de flesta tordes få en lägenhet inom just 6-7 år, men vissa får lägenhet mycket tidigare än så? (Ser nästan aldrig något med kötid mindre än 6-7 år som står som första sökande, alltså känns det konstigt angående snittet när många lägenheter som jag sett här på sidan har över 3500+ poäng på första sökande. 3500/365=)

En annan sak jag undrar är hur många nyanlända som får förtur?(Om någon ens får det,vet ej, eftersom förtur ej ska kunna ges oavsett anledning enligt sidan med frågor och svar.)

Kommentarer

 • Hej och tack för dina frågor, som vi ska försöka besvara i tur och ordning!

  Vi kan inte ta fram några uppgifter om hur många i vår intressebank som har fler poäng än du. Det väsentliga är ju hur många poäng de personer har som söker samma lägenheter som du. Har du fler frågor om detta är du välkommen att kontakta vår uthyrningsavdelning via telefon eller e-post.

  År 2014 förmedlade vi 353 lägenheter via intressebanken. År 2015 var det 322 lägenheter och hittills i år cirka 166 lägenheter, varav 61 i nyproduktion.

  Information om vår nyproduktion av lägenheter hittar du här.

  Vi har uppdaterat uppgiften om genomsnittlig kötid, eftersom den har ökat något: Hur lång tid tar det att få lägenhet hos Sollentunahem?. Precis som vi skriver där kan det variera mycket – om den som har högst köpoäng tackar nej till lägenheten, går erbjudandet vidare till den med näst högst poäng och så vidare, så det kan bli någon med betydligt lägre poäng som slutligen får lägenheten.

  Frågan om förturer har vi besvarat här: Går det verkligen inte att få förtur till Sollentunahems lägenheter?.

  Med vänlig hälsning

  Sollentunahem
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.