Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Synpunkter på utförsäljningen av Sollentunahem

Kära Solletnunahem,

Jag fick just i brevlådan broschyren "I våra kvarter - Sollentunahem 70 år". När jag ser detta skär det i hjärtat. Jag är boendes i ett av husen i Häggvik Centrum som är listat för utförsäljning. Hur blir det med detta? I detta område har det bott hyresgäster i generationer sedan 1951. Mina farföräldrar flyttade hit 1961. Flera av dessa äldre generationer bor fortfarande kvar i Centrum och har bidragit till Sollentunahems välfärd under åren med troget hyresbetalande. Nu skall dessa hus styckas upp och säljas ut, utan att boendes här har något att säga till om. Med denna vetskap, känns det inte särskilt muntert att fira Sollentunahem 70 år, vad är poängen med alla dessa år? Många hyresgäster som hyr hos Sollentunahem har dessutom specifikt valt att hyra hos er och därför stått i er bostadskö, en hel del i många år innan de fick lägenhet. Då känns det inte heller bra om dessa hyresrätter, helt utan hyresgästernas inflytande, säljs till en privat ägare. Ingen i Häggvik vill att husen skall säljas, skall detta helt ignoreras?

Sollentunahem är ett välmående bolag och det finns andra sätt att finansiera nybygge. Ex. ett lån skulle lätt kunna finansiera detta och återbetalas naturligt genom de nya hyresgästerna som flyttar in i husen.

Jag hoppas att därmed, för att vi alla riktigt skall kunna fira Sollentunahem 70 år, att det hittas en andra alternativ lösning för Sollentunahems expansion framöver.

- En hyresgäst med rötter i Häggvik Centrum och som månar om välmåendet i detta område och för dem som bor där.
Frågor och svar. Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej kära hyresgäst, tack för ditt inlägg.

    År 2016 fattade Sollentuna kommunfullmäktige beslut om fission av Sollentunahem och kommande försäljningar av bolagen Sollentunafastigheter 1, 2 och 3 som bildades i samband med fissionen.

    Vid fissionen övergick ett antal av Sollentunahems fastigheter i Häggvik till Sollentunafastigheter 3. I mars 2019 tog Sollentuna kommunfullmäktige beslut om i vilken takt de tre bolagen skulle säljas, och enligt det beslutet ska försäljningen av Sollentunafastigheter 3 genomföras under 2021. Mer information om beslutet finns på vår hemsida.

    Med vänlig hälsning
    Sollentunahem
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.