Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Störningar i trapphus

Är det ok att använda trappuppgången som en förvaringsplats för skor, barnvagnar, illaluktande soppåsar?

Är det ok att ohämmad skrika/prata högt i det ekande trapphuset (dvs. har som vana att leva ut sina känsloregister utanför lägenhetsdörren)?

Om jag har förstått rätt har ordningsregler delats till alla hushåll där åtminstone en del av detta tagits upp?

Om detta verkligen går mot ordningsregler vad kan då en drabbad granne göra?
Eller snarare: är Sollentunahem, som en större auktoritet, beredd att agera i frågan, åtminstone vad gäller de som bryter mot ordningsregler?

Kommentarer

 • Hej Maria, nej det är inte OK. Mer information hittar du i trivselreglerna i vår hyresgästpärm.

  Trapphuset är en utrymningsväg och därför är det inte tillåtet att ha några saker där. Undantaget är rullatorer som får stå i allmänna utrymmen som till exempel i trapphus.

  Grundregeln är att man aldrig ska störa sina grannar – vare sig dagtid eller nattetid.

  I trivselreglerna finns även information om vår störningsjour, som hyresgäster kan kontakta kvällar och helger. Om du har återkommande problem med störningar är du välkommen att kontakta din fastighetsvärd, som i sin tur kan ta kontakt med dem som stör. Kontaktuppgifter till fastighetsvärden finns i porten eller i tvättstugan.

  Med vänlig hälsning

  Sollentunahem
 • Numera är det vår kundtjänst du ska kontakta för sådana här frågor under våra ordinarie öppettider. Länk till kontaktuppgifter och öppettider. Du kan givetvis också logga in på "Mina sidor" och göra din serviceanmälan där. Du kan fortfarande kontakta störningsjouren under kvällar och helger.
  Sollentunahem
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.