Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Nya SH - Hur blir det med oss som redan bildat bostadsrättsförening?

Hur blir det med oss som redan bildat bostadsrättsförening?
Sollentunahem Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Det är upp till respektive bostadsrättsförening att avgöra.
  Sollentunahem
 • I vår förening i Helenelund, gjordes en enkät och majoriteten vill köpa sin bostad. Vad kommer och hända med oss?
  Emad
 • Sollentunahem har fått i uppdrag att förbereda försäljning av hyres­lägenheter till en eller flera seriösa och välrenomme­rade aktörer som åtar sig att vara långsiktiga ägare. Det är också det vi fokuserar på, och avvaktar därför i nuläget med bostadsrättsombildningarna.
  Sollentunahem
 • Hej !
  Vad kommer att hända med vår förening som har bildats för många år sedan .
  Vi väntar fortfarande på besked . Kommer nånsin hända att vi kan köpa våra bostad? Det gäller Rotebro ,Kärlek backen .Rotstocken 1
  Mvh A
  A
 • Hej A, enligt Hyresnämndens beslut, meddelat den 14 november 2017, fick Sollentunahem dispens från hembudsskyldigheten för fastigheterna Rotfrukten 2 och Rotstocken 1. Det innebär att de inte ska bli föremål för ombildning till bostadsrätter i samband med delningen. Dessa fastigheter är planerade att överföras till Sollentuna Allmännyttiga Bostäder AB.

  Brf Annero i fastigheten Rotfrukten 2 och Brf Kärleksbacken i fastigheten Rotstocken 1, har överklagat det beslutet. Svea hovrätt har ännu inte fattat sitt beslut i ärendet och Sollentunahem avvaktar därför det beslutet innan vi avgör hur vi ska gå vidare med de två föreningarna

  Med vänlig hälsning
  Sollentunahem
 • Den 21 september 2018 beslöt Svea hovrätt att avslå överklagandena från Brf Annero och Brf Kärleksbacken. Dessa föreningar kommer därför inte att få något erbjudande om ombildning.
  Sollentunahem
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.