Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

När kommer Sollentunahem agera?

Hej.

När kommer Sollentunahem göra något åt ungdomarna som hänger i portarna på Malmvägen 10 - 16, vandaliserar, krossar fönster, har sönder hissen dagligen, kissar och bajsar i era källare och rent utsagt hindrar oss som hyresgäster att känna oss trygga som boende hos Sollentunahem?

Detta är rent utsagt oacceptabelt och någon måste väl Sollentunahem kunna göra??

Krister Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Krister!

  Ber om ursäkt för det sena svaret, de flesta av oss har haft extra ledigt runt jul och nyår.

  Problemet som du tar upp är vi på Sollentunahem mycket medvetna om, och vi försöker åtgärda saker även om det inte alltid märks.

  Sedan länge tillbaks har vi strävat efter att bygga bort alla utrymmen som kan skapa sådana ”tillhåll” för objudna gäster som du nämner.

  Det senaste utrymmet av den typen som vi byggt bort är gången mellan Malmvägen 12 och 14.

  Denna åtgärd skapade upprörda känslor hos vissa individer och vi och omgivningen drabbades av en hel del krossade rutor och annan skadegörelse.

  Vi har även satt in gallerdörrar i källaren i gången och in till de enskilda källarförråden för att begränsa tillgången för obehöriga att komma in överallt, detta har visat sig förhindra en del ”häng” och nedskräpning, men det finns fortfarande förbättringar att göra.

  Vi har även inbjudit och haft möten med hyresgäster och berörda intressenter tillsammans med kommunen om hur vi ska komma tillrätta med skadegörelsen på Malmvägen.

  Tyvärr kommer oftast inte de som förstör och stör till dessa möten.

  Senast har vi beslutat att där det är möjligt bygga bort dolda utrymmen under trappor och liknande i trapphusen, vi har också beslutat att bli snabbare och bättre på att reparera skadegörelse inne i trapphusen så snart det är möjligt.

  Vi vet att det finns ytterligare förbättringar vi kan göra, och vi tar gärna emot idéer och förslag från hyresgäster på vad vi ska göra för att komma tillrätta med problemen.

  Tom Pollars
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.