Till senaste kommentaren

Kan jag överlåta mina köpoäng till någon annan?

Jag skulle vilja överlåta mina köpoäng till min dotter, som inte har stått i er kö lika länge som jag. Går det att göra så?

Kommentarer

 • Hej Solveig,

  Vår uthyrningspolicy tillåter att man överlåter köpoäng, men endast enligt nedanstående regler.

  I samband med att en person anmäler intresse för och blir erbjuden en lägenhet, kan den personen ansöka om att överlåta sina poäng och den lägenheten till en annan person i hushållet. Detta gäller om de har varit folkbokförda i samma bostad de senaste två åren. Om överlåtelsen godkänns av Sollentunahem nollställs båda personernas köpoäng.

  Med vänlig hälsning

  Sollentunahem
 • Kan jag överlåta mina köpoäng till min bror? Vi har varit folkbokförda på samma adress från 2015.02 tills 2016.08 funkar det?

  Sara
 • Hej Sara!

  Hänvisar till det svar som finns här. Du kan överlåta dina poäng men ni måste ha varit folkbokförda i minst två år på samma adress.

  Uthyrningen Bostäder
 • Varför har ni som regel att man måste ha bott på samma adress i två år?
  Förstår inte syftet.
  Eric
 • Hej Eric, vi har valt att ha den regeln för att vi inte vill att det ska bli en handel med köpoäng, vilket skulle kunna ske om man kunde ge bort poäng till vem som helst. Vi tycker att två år är en rimlig tidsgräns.
  Med vänlig hälsning
  Sollentunahem
 • Hej!
  Finns det möjlighet att lämna över köpoäng till en nära släkting, utan att vi har bott ihop?

  Mvh
  Emma
  Emma
 • Hej Emma!

  Nej det gör det inte. Som det framgår i svaren ovan gäller överlåtelse av köpoäng endast under förutsättningen att man har varit folkbokförda i samma bostad de senaste två åren.
  Uthyrningen Bostäder
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.