Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Inomhusklimat

Min fastighetsskötare informerade mig just om att ni inte kan göra någonting åt värmen i min lägenhet och att man får ta att det är varmt. Dock har det ju varit varmt i två månader så det kan inte räknas som tillfällig värmebölja. Blev väldigt förvånad att höra att ni inte ens kommer och mäter tempen själva. Jag bor högst upp i söderläge och gör redan allt som går för att stänga ute värmen. Förslagsvis kan ni sätta upp solfilm på fönstren eller installera markiser. Stämmer det att ni inte åtgärdar någonting trots att det är erat ansvar?
Rosalie Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Rosalie,
  I dagsläget är det dessvärre inget vi kan göra, förutom att tipsa hyresgästerna om att ha gardiner och persienner neddragna mot solen och sedan försöka få korsdrag i lägenheten när det är svalare ute.
  I normala fall brukar man få högre temperatur ett par veckor under sommaren. Men den tropiska värmen har hållit i sig en längre tid vilket vi som fastighetsägare inte kan råda över. Enligt de senaste prognoserna ska det bli svalare och regna i helgen (2018-07-28--29) och vi hoppas att detta kan bidra till att alla får ett svalare inomhusklimat.
  Med vänlig hälsning
  Sollentunahem
 • "Om du vill ha hjälp att se till att du har bra temperatur i lägenheten behöver det först utredas hur varmt du har det i lägenheten. Kontakta först din hyresvärd. Om din hyresvärd säger nej kan du kontakta miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i din kommun och be om hjälp. De uppmanar värden att undersöka och åtgärda vid behov."
  Eva
 • "Visar det sig att man genomlidit en allt för hög temperatur en längre tid har du rätt att få tillbaka en del av hyran för perioden som du inte kunnat använda bostaden fullt ut. Hur stor hyresreduktionen blir avgörs från fall till fall, och dina chanser förbättras om du har ordentlig dokumentation."
  Eva
 • Har hört att om man har högre temperatur än vanlgit så kan man få hyressänkning!?
  Eva
 • Hej Eva.
  Det är som du säger att man har rätt till ersättning för men i nyttjande rätten om lägenheten har temperaturer som är lägre eller högre än det normala. Orsaken till detta kan variera.
  Men något som Folkhälsomyndigheten även föreskriver är att ”de allmänna råden gäller inte vid extrema väderförhållanden”. Denna sommar när vi har haft tropisk värme i Sverige under en längre tid är detta något som vi fastighetsägare inte har kunnat påverka. Därför kommer man inte kunna få någon ersättning för att lägenheten har varit varm nu under sommaren.
  Med vänlig hälsning
  Sollentunahem
 • Jag skulle vilja sätta upp markiser utanför mitt köksfönster i söderläge 2 våningar upp på Klasrovägen.
  Får jag göra det? Och hur vill ni i så fall att jag går tillväga?
  Det är redan väldigt varmt i lgh och sommarn har knappt börjat och risken finns att det inte bara va tillfällig extra varm sommar förra året...

  Bästa hälsningar// Emely
  Emely Hagen
 • Hej Emely, tack för din fråga. Hyresgästerna får inte göra åverkan på fasaden, så det är inte tillåtet att sätta upp markiser. Däremot får du, på egen bekostnad, sätta in persienner.

  Med vänlig hälsning
  Sollentunahem
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.