Till senaste kommentaren

Hur lång tid tar det att få lägenhet hos Sollentunahem?

Hej, jag har stått i er kö i flera år. Hur länge måste jag vänta på att få en lägenhet?

En som vill bli hyresgäst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga!

  Det är väldigt svårt att svara på, men i genomsnitt krävs 8-10 års kötid (uppgiften uppdaterad augusti 2018). Men det varierar mycket, så det är ingen garanti för att man får en lägenhet efter den tiden – det kan gå fortare och det kan också ta betydligt längre tid. Det beror på vilken lägenhet man söker och hur lång kötid de övriga som söker samma lägenhet har.

  På varje ledig lägenhet som publiceras på vår hemsida kan man se den högsta köpoängen bland dem som har anmält intresse för just den lägenheten.

  Med vänlig hälsning

  Sollentunahem
 • Hej,

  Jag undrar om ni hyr ut lägenheter tillfälligt för lite kortare tid, runt 6 månader. Hyr ni ut lägenheter i andra hand?

  Mvh,
  Eva
  Eva
 • Hej Eva!

  Hyrestiden generellt på våra hyresavtal tecknas från startdatum och tills vidare med 3 månaders uppsägningstid. Undantag finns för exempelvis ungdomsboende och rivningskontrakt som har kortare uppsägningstider.

  Alla hyresavtal som Sollentunahem tecknar med en hyresgäst är förstahandskontrakt. Hyresgästen har i sin tur möjlighet att ansöka om att hyra ut sin bostad i andrahand under en begränsad tid, om särskilda skäl finns.
  Uthyrningen Bostäder
 • Hej, undrar ifall sollentuna hem har bostadsnabben så som bostadsförmedling?
  Nyfiken
 • Hej!

  Lediga lägenheter under tjänsten "Bostad Bums" publiceras mellan torsdag och måndag. För "Bostad Bums" gäller att dessa lägenheter hyrs ut med omedelbar inflyttning, till den ur intressebanken som har längst kötid/poäng bland dem som har anmält sig inom ett dygn från publiceringstiden.
  Uthyrningen Bostäder
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.