Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Försäljning - Sollentunafastigheter 2 (Drevkarlsstigen)

Hej!

Jag är intresserad av när försäljningen av Sollentunafastigheter 2 (Drevkarlsstigen) är planerad till? Kommer de boende isåfall få möjlighet till ombildning?

Hälsningar
Martin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Martin, enligt Sollentuna Stadshus AB:s nuvarande plan kommer Sollentunafastigheter 2 att säljas under år 2023. Några ombildningar utöver de som redan har gjorts är inte planerade, utan fastigheterna ska säljas som hyresrätter till ägare med långsiktiga planer kring förvaltningen av fastigheterna och området.

  Med vänlig hälsning
  Sollentunahem
 • Vilka är de ägarna? Och får vi råd att bo kvar här då?
  Lintott
 • Försäljningen av Sollentunafastigheter 2 har inte påbörjats än, så vi vet inte vilka de nya ägarna blir.

  Hyran sätts i enlighet med förhandling som sker mellan fastighetsägare och hyresgästföreningen och påverkas därmed inte av själva försäljningen. Alla hyresförhandlingar sker enligt bruksvärdessystemet och är därmed helt oberoende av vilken fastighetsägare/hyresvärd man har. Vi kan inte i dag svara på vilket resultat framtida hyresförhandlingar kommer att ha, varken för våra egna eller andra hyresvärdars fastigheter. Men kommunens avsikt är att sälja till långsiktiga och seriösa ägare av hyresfastigheter – ägare som också tar ett socialt ansvar.

  Med vänlig hälsning
  Sollentunahem
 • Det sägs att detta kommer att säljas till något tyskt bolag? Är det riktigt? Ni vet alltså till vem men när kommer ni informera oss?
  Lintott
 • Sollentunafastigheter 2 ska enligt kommunens planer inte säljas förrän år 2023 och vi vet inte i dag till vem eller vilka. Givetvis kommer vi att informera hyresgästerna så snart vi har någon sådan information, men för dessa fastigheter lär det alltså dröja några år. Se mer information på vår hemsida.

  Med vänlig hälsning
  Sollentunahem
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.