Till senaste kommentaren

Varför får man bara 1 köpoäng per dag?

Hej.
Jag undrar bara varför ni har den sk,kösystem för att ev,kunna få hyresbostad ?
Så vitt jag vet så har man fått information tidigare att man får 1 köpoäng per dag när man står registrerad hos er.?

Det betyder man kan få högst 356 köpoäng per år?

De flesta bostäder som finns för uthyrning ligger alltid över 3 - 3500 köpoäng ex, för en 2a - 3a.!
Dvs att om man överhuvudtaget ska få en chans så måste man ha varit inskriven hos er 1 mer än 10 år för en bostad?

Jag som är ensamstående 50+ kille hinner bli pensionär innan man änns får chans få bostad??
Om ni kunde se till öka köpoängen till 2 poäng per dag skulle det föränkla för många och hyresbostäderna skulle få bättre chans och snabbare hyras ut till passande hyresgäst.
mvh: Valentin (inneboende o bostadslös)

valentin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Valentin, det är riktigt att man får en köpoäng per dag, dvs. 365 poäng per år om man är anmäld i vår intressebank för bostäder. Eftersom vi inte får in så många lediga lägenheter per vecka, medan det är många personer i vår intressebank (för närvarande drygt 56 000 personer) är det riktigt att det kan ta omkring tio år eller mer att få ett lägenhetserbjudande.

    Antalet köpoäng för en ledig lägenhet bestäms inte av Sollentunahem, utan beror helt på vilka som visar intresse för just den lägenheten. Den poäng som visas är den högsta poäng som någon av de sökande till den lägenheter har. Däremot är det ju inte säkert att den som har högst poäng även tackar ja till lägenheten. Tackar den med högst poäng nej, går erbjudandet vidare till den som har näst högst poäng för den lägenheten och så vidare. Det kan medföra att någon med t.ex. 3-4 års kötid till slut får lägenheten, även om den med högst poäng hade 10 års kötid.

    Att öka köpoängen till 2 poäng per dag skulle bara innebära att alla i kön skulle få högre poäng, vilket inte skulle öka deras möjlighet att få en lägenhet.

    Med vänlig hälsning
    Sollentunahem
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.