Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Guide till SMHI's app

21/3 genomförde vi en uppdatering av vår mobilapp "SMHI Väder".
Här har vi sammanställt en FAQ:

Varför har ni uppdaterat appen?
Det behövdes ett omtag av appen främst för att möta önskemål från våra användare men också för att enkelt kunna fortsätta utveckla tjänsterna i appen. Ortsdatabasen behövde också uppdateras vilket krävde en uppdatering. Nu har appen samma ortsdatabas som smhi.se.

Var finns radar med blixt i den nya appen?
Klicka på fliken som heter "Kartor". Sedan klickar du på den blåa ringen som finns på kartbilden. Där får du tre olika alternativ, varav ett är radar med blixt.Varför har ni bytt ordning på dag och natt temperatur i tabellen?
Vi har under senaste året fått in väldigt mycket önskemål att visa lägsta/högsta temp i den ordningen. Då följer den naturligt kolumnen bredvid med natt och dag. Förhoppningsvis är detta bara en vanesak!

Var hittar jag textprognosen?
En kort text som beskriver väderläget för det område din ort befinner sig i finns under varningsinformationen högst upp på ”Start”-sidan (se nedan bild). Klicka på den texten för att se hela texten för ditt område samt en översiktstext för hela Sverige.Varför finns inte liggande läge kvar?
Liggande läge finns inte kvar men

  • diagram når du som vanligt från ”tiodygnsfliken”, välj diagram högst upp, svep med ett finger för att välja tid
  • i de nya väderkartorna kan du zooma och panorera så att du ändå kan få en större bild av området som intresserar dig
Liggande läge för diagram kommer dock tillbaka i kommande uppdateringar!

Jag hittar inte min ort i appen kan ni lägga till den, min ort ligger fel?
I vissa fall är det enkelt att lägga till orter, sådana frågor får vi hantera i samband med att de kommer in. Felaktiga orter kan åtgärdas relativt snabbt (för det mesta inom några dagar)
Maila oss på kundtjanst@smhi.se om du upplever att en ort saknas eller är felstavad etc.

Vad betyder pilen och siffrorna 4 (9) N m/s?
Detta visar vind. Bokstäverna S, SV, V, NV, N, NO, O, SO är förkortning för syd, sydväst osv. och talar om varifrån vinden blåser utifrån 8 kompassriktningar. Sydlig vind betyder att luften kommer från söder och rör sig mot norr. Siffran 4 visar medelvind (medelvärde av styrka) och siffran inom parentes visar vindbyar/vindstötar som kan förekomma.

Storleken på widget för Android: 
Vi har fått en del kommentarer från Android-användare angående widget. I den första uppdateringen fanns det bara en storlek att välja på. Detta korrigerade vi dock snabbt så nu finns det två storlekar, en större och en mindre att välja på.

Hur får jag appen att följa min enhets posistion?
Klicka på ”Mer”, klicka sedan på startort, klicka sedan på knappen bredvid startort. Då visas en menyn ”Välj en startort” där du kan välja ”följ min position”.

Hur rensar jag mina senaste sökningar?
I nuläget går det inte att rensa sina senaste sökningar. Däremot så visas endast tre stycken, med andra ord så blir inte listan enorm.
SMHI Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.