Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Guide till SMHI's app

Var finns radar med blixt i den nya appen?
Klicka på fliken som heter "Kartor". Sedan klickar du på den vita cirkeln som finns på kartbilden. Där får du tre olika alternativ, varav ett är radar med blixt.


Vad betyder de olika färgerna som finns på Radar med blixt-sidan?
De olika färgerna indikera hur stor nederbördsintensiteten är. För att få fram denna information så klickar man på informationsrutan i högra hörnet.Var hittar jag textprognosen (meteorologens kommentar)?
En kort text som beskriver väderläget för det område din ort befinner sig i finns under varningsinformationen högst upp på ”Start”-sidan (se nedan bild). Klicka på den texten för att se hela texten för ditt område samt en översiktstext för hela Sverige.Jag hittar inte min ort i appen kan ni lägga till den, min ort ligger fel?
I vissa fall är det enkelt att lägga till orter, sådana frågor får vi hantera i samband med att de kommer in. Felaktiga orter kan åtgärdas relativt snabbt (för det mesta inom några dagar)
Maila oss på kundtjanst@smhi.se om du upplever att en ort saknas eller är felstavad etc.

Vad betyder pilen och siffrorna 4 (9) N m/s?
Detta visar vind. Bokstäverna S, SV, V, NV, N, NO, O, SO är förkortning för syd, sydväst osv. och talar om varifrån vinden blåser utifrån 8 kompassriktningar. Sydlig vind betyder att luften kommer från söder och rör sig mot norr. Siffran 4 visar medelvind (medelvärde av styrka) och siffran inom parentes visar vindbyar/vindstötar som kan förekomma.

Hur får jag appen att följa min enhets posistion?
Klicka på ”Mer”, klicka sedan på startort, klicka sedan på knappen bredvid startort. Då visas en menyn ”Välj en startort” där du kan välja ”följ min position”.

Hur rensar jag mina senaste sökningar?
Om du vill ta bort Senaste sökningar eller Favoriter i appen så drar du med fingret till vänster på orten. Då kommer en röd Ta bort ruta-upp och klickar du på den får du en fråga om du vill ta bort den och därefter trycker du på OK.
SMHI Kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.